Trods mirakler af Emil Nielsen: Magdeburg og Saugstrup tager historisk sejr over Barcelona

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Trods mirakler af Emil Nielsen: Magdeburg og Saugstrup tager historisk sejr over Barcelona

Magdeburgs Magnus Saugstrup scorer et mål.
Magdeburgs Magnus Saugstrup scorer et mål.Profimedia
Efter 16 ubesejrede turneringskampe blev Magdeburg med Magnus Saugstrup stopklodsen for de favoriserede spaniere med Emil Nielsen i målet.. I en hårdt spillet Champions League-kamp scorede Gisli Kristjansson det afgørende mål i bogstaveligt talt sidste sekund. Den islandske midterforsvarer scorede lige før slutsignalet til slutresultatet 29:28.

Træner Bennet Wiegerts hold besejrede rekordvinderne FC Barcelona 29-28 (13-14) efter en flot fight foran eget publikum og skaffede sig et godt udgangspunkt til sidste spilledag. Islandske Gisli Kristjansson scorede sejrsmålet mod catalanerne lige før slutsignalet.

"Troen var den afgørende faktor"

Uafgjort i den sidste grundspilskamp mod Telekom Veszprem næste torsdag vil være nok for nummer to i den tyske håndboldliga til at kvalificere sig direkte til kvartfinalen. Hvis Magdeburg ryger fra andenpladsen til tredjepladsen i gruppe B, skal holdet ud i en playoff-runde.

"Troen var afgørende. Vi var bagud med tre eller flere mål. Men så fik vi chancen for at tage kampen tilbage," sagde Magdeburg træner Bennet Wiegert og tilføjede:"I sidste ende er jeg virkelig glad på mit holds vegne."

Hjemmeholdet var til at begynde meget på hælene mod gæsterne bl.a. takket være Emil Nielsen, som reddede adskillige skud, og hans målmandskollega Gonzalo Perez de Vargas reddede endda tre straffekast fra hjemmeholdet.

Magdeburg for hvem Saugstrup scorede fire mål lod sig dog ikke slå ud af spaniernes forspring. Selvom de var bagud med fire mål ved stillingen 17-21 med 20 minutter tilbage af kampen, vendte kampen. Anført af Nikola Portner i målet og Kristjansson vendte Magdeburg kampen i kampens slutfase - Kristjansson scorede det sidste mål med et strålende skud fra baglinjen.

Historisk succes

SCM påførte dermed Barcelona det første nederlag på udebane i Champions league siden november 2021, og det var Magdeburgs fjerde sejr i de seneste fem møder med spanierne. De tyske mestre fra 2022 tog også hævn for det klare 20:32-nederlag i det første opgør i september sidste år.