Team Esbjerg besejrer polsk bundhold i Champions League

Team Esbjerg besejrer polsk bundhold i Champions LeagueProfimedia
Der var klasseforskel, da Team Esbjergs håndboldkvinder lørdag vandt 32-26 hjemme over polske Zaglebie Lubin i Champions League.

Med sejren forsvarede Team Esbjerg førstepladsen i gruppe B med nu 16 point efter ni kampe. Metz er toer med ti point efter otte kampe.

De to bedste hold avancerer direkte til kvartfinalerne, og lige nu spejder Team Esbjerg derfor ned til Ikast, der er placeret på tredjepladsen med ti point efter otte kampe.

Med et forspring på seks point ned til Ikast skal meget gå galt for Team Esbjerg i de resterende fem kampe i gruppespillet, hvis pladsen i top-2 skal glippe.

Det var Team Esbjergs sjette sejr i træk i gruppespillet, der indtil nu har budt på syv sejre og blot et enkelt nederlag.

På forhånd havde Team Esbjerg-træner Jesper Jensen krævet en sejr over polakkerne, der havde tabt alle foregående gruppekampe inden lørdagens opgør.

Ret hurtigt fik Team Esbjerg da også oparbejdet en solid føring på 9-5, og den blev bare større og større inden pausen.

Anført af de norske stjernespillere Henny Reistad, Kristine Breistøl og Sanna Solberg-Isaksen gik Team Esbjerg til pause med en føring på 19-11.

Team Esbjerg kom ud med lavere energi i anden halvleg, og pludselig kunne polakkerne godt være med i kampen.

Jesper Jensen tog en timeout og brokkede sig over en gang uinspirerende håndbold. Team Esbjerg-træneren bad spillerne om at løfte niveauet foran de 2358 tilskuere.

Team Esbjerg, der var uden de skadede profiler Kathrine Heindahl og Mette Tranborg, kom dog aldrig op på samme energiniveau som i første halvleg.

Men mindre kunne også gøre det.

Efter fem polske reduceringer i træk til 23-28 tog Jesper Jensen en timeout mere og brugte et par bandeord for at slå fast, at polakkerne ikke skulle tættere på.

Zaglebie Lubin reducerede dog også til 24-28, men udeholdet kom ikke tættere på en overraskelse i de sidste minutter.