Ny Flensborg-spiller ser frem mod Magdeburg-gensyn: De laver meget få fejl

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ny Flensborg-spiller ser frem mod Magdeburg-gensyn: De laver meget få fejl

Kay Smits i aktion for Flensburg-Handewitt.
Kay Smits i aktion for Flensburg-Handewitt.Profimedia
Tysk storkamp i Bundesligaen søndag, når Magdeburg og Flensburg-Handewitt. Hollænderen Kay Smits er netop skiftet fra Magdeburg til Flensburg, og han fortæller lidt om, hvorfor det kan blive en voldsomt spændende kamp.

Den nye Bundesliga-sæson er sat i gang og de tyske hold er nået til anden spillerunde. Søndag er der en kæmpe kamp på programmet, når de forsvarende Champions League-vindere fra Magdeburg tager imod danskerklubben Flensburg-Handewitt.

Flensburg har før sæsonen været på rov i danske GOG, hvor de blandt andet har hentet Simon Pytlick, Lukas Jørgensen og træneren Nicolej Krickau. Det er dog ikke kun på Sydfyn, at Flensburg-Handewitt har hentet profiler. 

Den nordtyske klub har nemlig fra denne sommer tilknyttet hollandske Kay Smits, der inden skiftet spillede for søndagens modstandere fra Magdeburg. Han var med til at vinde Champions League i seneste sæson, og nu er han klar til et gensyn med sin tidligere klub. 

I et interview med Flensborg Avis fortæller den hollandske landsholdsspiller, at det er et helt særligt hjemmepublikum, som Magdeburg har.

”Det er en hal, hvor publikum kan hjælpe hjemmeholdet meget, og jeg har ofte oplevet, at kulissen lægger voldsomt tryk på dommere og modstandere. Alle ved, at i de sidste afgørende minutter vil flertallet af fifty/fifty-afgørelser som regel falde ud til Magdeburgs fordel. Jeg er spændt på at opleve det som modstander,” siger Kay Smits til Flensborg Avis.

Magdeburg og Flensburg-Handewitt er to af Tysklands helt store hold, og de spiller som regel også meget tætte kampe. Derudover er de gode til at slå hinanden på skift. I de seneste 12 indbyrdes kampe er det endte med seks sejre til hver. 

Begge hold kom også fint fra start i første runde, hvor Flensburg vandt med 37-32, mens Magdeburg vandt med hele 31-15. De kun 15 indkasserede mål vidner om et stærkt og disciplineret forsvar, og Kay Smits forklarer, hvorfor de er så voldsomt gode i Magdeburg. 

”Alle ved præcis, hvad deres job er, og de er ganske enkelt gode til at holde aftalerne. Derfor laver de få fejl og smider sjældent bolden væk, så de oftest kan forsvare sig seks mod seks. Det er ikke svært at se, hvad de gør, og hvad der kommer. Jeg tænker, Magdeburg er det letteste hold at forberede sig taktisk på - men du skal kunne forsvare dig mod dem en mod en i 60 minutter,” siger Kay Smits. 

Kampen mellem Magdeburg og Flensburg-Handewitt spilles søndag klokken 15, og du kan følge kampen her.