Kan øge reaktionshastigheden: Her er stoffet i suspenderet målmands dopingprøve

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Kan øge reaktionshastigheden: Her er stoffet i suspenderet målmands dopingprøve
Nikola Portner er suspenderet grundet en positiv dopingprøve.
Nikola Portner er suspenderet grundet en positiv dopingprøve. Maja Hitij/Getty Images via AFP
Der gik et chok gennem tysk håndbold, da det onsdag kom frem, at Magdeburgs stjernemålmand Nikola Portner var blevet testet positiv i en dopingkontrol.

Nu oplyser Tysklands Antidopingagentur (Nada) til tyske medier, at det var det stimulerende stof methamfetamin, der blev fundet i schweizerens prøve.

Stoffet kaldes også "ice" eller "crystal meth" og er i familie med amfetamin og kokain, men er ifølge sundhed.dk stærkere og mere vanedannende. Virkningen er blandt andet eufori og øget energi og sexlyst.

30-årige Portner er endnu ikke dømt i sagen, men er suspenderet fra træning og kamp, mens den behandles. Ifølge retningslinjerne kan han anmode om at få analyseret en b-prøve.

Målmand skrev torsdag på Instagram, at han er dybt chokeret over den positive prøve.

"Jeg er meget ked af situationen og vil sætte alt ind på at bevise, at jeg ikke har overtrådt antidopingreglerne og altid har handlet i sportens ånd," lød det.

Den tyske dopingekspert Fritz Sörgel siger til nyhedsbureauet dpa, at en håndboldmålmand sagtens kan have gavn af at indtage methamfetamin før en kamp.

Stoffet kan eksempelvis øge reaktionshastigheden, forklarer han.

"En målmand, der får hænderne i vejret en tiendedel af et sekund hurtigere, redder straffekastet," påpeger Fritz Sörgel.

Nikola Portner er i Magdeburg klubkammerat med danskerne Michael Damgaard og Magnus Saugstrup og var i sidste sæson med til at vinde Champions League.