Ikast tager Champions League-pligtsejr i Polen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ikast tager Champions League-pligtsejr i Polen

Julie Scaglione var i hopla for Ikast med syv mål.
Julie Scaglione var i hopla for Ikast med syv mål.Profimedia
Mens vi i Danmark fik ny regent, løb håndboldkvinderne fra Ikast rundt i Polen og jagtede hæder og ære i den mest fornemme europæiske klubturnering.

Mod Champions Leagues prygelknabe Zaglebie Lubin var midtjyderne overlegne og tog en pligtsejr på 35-26.

Med syv kasser blev 19-årige Julie Scaglione den mest fremtrædende spiller for Ikast, som nu er et skridt nærmere avancement fra gruppespillet.

Klubben er på tredjepladsen i sin gruppe og ligger dermed til en plads i ottendedelsfinalen. Holdene på første- og andenpladsen booker billet direkte til kvartfinalen, og de pladser indtager Team Esbjerg og Metz i skrivende stund.

Ikast har vundet seks af sine indtil videre ni kampe, og alt andet end sejr søndag havde været decideret pinligt. Zaglebie Lubin har nemlig tabt alle sine ti kampe i Champions League klart.

Og der gik da heller ikke længe, før styrkeforskellen blev udpenslet i Polen.

Ikast opbyggede hurtigt en solid føring, og det efterlod plads til offensive eksperimenter, og måske derfor voksede føringen sig aldrig voldsomt stor.

Landsholdsspillerne Julie Scaglione og Emma Friis gik forrest med fire scoringer hver i første halvleg. Særligt Julie Scaglione blev sat i scene og fik benyttet sig af sit flotte langskud. Ved pause lød føringen på 21-15.

Efter pausen lykkedes det næsten alle Ikast-spillerne at komme på måltavlen. Blandt markspillerne var det kun Maria Lykkegaard, der ikke fik bolden i nettet.

Der blev med andre ord brugt kræfter på at spare kræfter, og på trods af det voksede føringen hele tiden en lille smule. Spændende blev det i hvert fald aldrig.