Norsk stjerneduo brillerer igen og sikrer Esbjerg sejr på svær udebane

Henny Reistad, her i Norges nylige sejr over Danmark, var endnu engang i verdensklasse for Esbjerg.Profimedia
Ført an af en fremragende norsk duo vandt Team Esbjerg på udebane 33-28 over ungarske Ferencvaros i kvindernes Champions League i håndbold.

Det var en kamp, der bød på en dansk trænerduel mellem Jesper Jensen og Allan Heine, der står i spidsen for Ferencvaros' kvinder.

Allan Heines tropper havde inden kampen været inde i en fremragende periode. Det seneste nederlag var i oktober på udebane mod netop Esbjerg.

Sejren var nummer 21 i træk for Esbjerg, der ikke har tabt siden september.

Samtidig indtager det danske hold førstepladsen i Champions Leagues gruppe B med ni sejre i de første ti kampe. Holdet har fire point ned til franske Metz, der har en kamp i hånden.

I en første halvleg, der foregik i et højt tempo, fulgtes de to hold pænt ad frem til pausen.

Esbjerg havde svært ved at få fat i Ferencvaros i defensiven, hvor først Anna Kristensen og sidenhen Amalie Milling begge havde en skidt første halvleg i målet uden mange redninger.

I offensiven var det som så mange gange før den norske duo med Nora Mørk og Henny Reistad, der stod for det meste. De to backer leverede hver især fem mål i den tempofyldte første halvleg.

Fra anden halvlegs start fortsatte Esbjergs norske duo med at hamre boldene i kassen, mens det danske hold samtidig fik bedre fat i defensiven.

Et par udvisninger gjorde dog, at Esbjerg ikke fik rystet de ungarske værter af sig, og gennem det meste af anden halvleg var Ferencvaros et par mål efter, men aldrig helt ude af kampen.

Mod afslutningen viste Esbjerg dog klasseforskellen mellem de to hold.

Anna Kristensen i målet fandt i sidste ende et par gode redninger frem, mens Mørk og Reistad bombede videre i den anden ende i den sikre sejr.

Nora Mørk endte på 11 scoringer, mens Henny Reistad fik målnettet til at blafre 10 gange.