Esbjerg overvinder skrækstart og sejrer marginalt mod NFH

Norske Henny Reistad viste igen sin verdensklasse mod NFH
Norske Henny Reistad viste igen sin verdensklasse mod NFHProfimedia
Det handler om at føre på måltavlen, når dommeren fløjter af. Tirsdag var mesterholdet Team Esbjerg på intet tidspunkt foran, før Henny Reistad scorede til slutresultatet 28-27 mod Nykøbing Falster Håndbold (NFH) fem sekunder før tid.

For halvanden uge siden pulveriserede Team Esbjerg i pokalfinalen NFH med ti mål. Men tirsdag aften måtte esbjerggenserne kæmpe for at afværge sæsonens første point i ligaen.

De forsvarende mestre kom helt skævt fra land i Nykøbing. Efter syv minutter var gæsterne bagud med 1-6, og bare to minutter senere måtte træner Jesper Jensen tage timeout.

Landsholdskeeper Anna Kristensen måtte pilles ud efter blot en enkelt redning på ti forsøg. Især Tyra Axnér, datter af den kommende Esbjerg-træner Tomas Axnér, og Alberte Kielstrup skød Esbjerg-keeperne i sænk.

Stille og roligt fik Esbjerg stoppet blødningen, og som halvlegen skred frem, åd vestjyderne sig stille ind på NFH på måltavlen.

Ved 10-12 godt seks minutter fra pause lignede det, at gæsterne var på vej til at få kontakt, men NFH formåede at rykke lidt fra og tage en firemålsføring med til pause.

En stor del af forklaringen på forskellen var også, at Team Esbjerg leverede hele ni tekniske fejl i de første 30 minutter.

Team Esbjerg kom lidt bedre med efter pausen, men efter at have været helt oppe at snuse til udligningen ved 15-16 kom igen en stribe fejl.

Med et kvarter tilbage var NFH fortsat i front med tre mål, og Esbjergs første liganederlag siden december 2022 lurede. Ved den lejlighed var det netop også ude mod NFH, man tabte.

Men Esbjerg har nogle af verdens bedste spillere, og da det gjaldt, trådte de i karakter.

Især Henny Reistad løftede sit niveau. Ti minutter før tid var det hende, som efter et gennembrud kunne bringe balance på måltavlen for første gang siden 0-0.

Også Amalie Milling i målet begyndte at tage lidt fra.

Fra 24-24 forblev det tæt hele vejen, men en udvisning til NFH to minutter før tid blev afgørende.

Hjemmeholdet smed bolden væk 20 sekunder før tid, og 15 sekunder senere satte Henny Reistad dødsstødet ind i modsatte ende.