Haaland vil have ændret reglerne for indkast - uden at kende reglerne for indkast

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Haaland vil have ændret reglerne for indkast - uden at kende reglerne for indkast

Haaland er ikke helt 100% på reglerne i fodbold.
Haaland er ikke helt 100% på reglerne i fodbold.AFP
Den norske superstjerne Erling Braut Haaland var i ugens løb med i en podcast for Manchester Citys fans, hvor han fortalte om, hvilke regler, han ville ændre, hvis han kunne. Blandt andet indkast vil han have gjort noget ved, men i samme ombæring gav han dog også udtryk for ikke helt at kende reglerne for indkast.

I Citys officielle podcast åbner nordmanden op for et par regler, han gerne så indført. Blandt andet vil han gerne have mållinje-teknologi over hele banen.

"Så vil man altid nøjagtigt kunne se, hvornår bolden har forladt banen," siger Haaland.

Men også reglen om indkast er noget, som topangriberen gerne ser lavet noget om, selvom han med sin argumentation viser, at han ikke helt har styr på den regel, han vil have ændret.

"Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke selv kan bestemme, om man vil kaste fremad banen, lige op i luften eller ned i jorden, som man helst ønsker det. Det ville jeg ændre," siger han blandt andet i podcasten.

Det fremgår dog ikke nogen steder i reglerne, at man skal kaste bolden i en bestemt retning. Dog skal begge fødder berøre sidelinjen eller græsset uden for sidelinjen, bolden skal holdes med begge hænder bag hovedet inden kastet, og ansigtet skal selvsagt være rettet ind mod banen," står der i IFABs regelsæt.

Selvom tankcenterforwarden herfra indrømmede, at han ikke er helt sikker på reglerne, og at han måske laver fejl selv, når han tager et indkast, så ønsker han dog også gerne "begrænsninger for, hvor langt man må bevæge sig med bolden ved indkast, samt hvor lang tid, man må bruge, før man tager kastet", således at man ikke kan "tage meter" og "spilde tiden".

Haalands seneste sæsoner
Haalands seneste sæsonerFlashscore

Dette er dog samtidigt noget, som en dommer altså i forvejen kan blande sig i, så måske er det en god nok ting, at Haaland vandt en tilværelse som spiller, og ikke som opmand i kampene.

Norge spiller tirsdag aften i Oslo mod Slovakiet.