Fransk par moser dansk mixeddouble i EM-finale

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Fransk par moser dansk mixeddouble i EM-finale
Fransk par moser dansk mixeddouble i EM-finale
Fransk par moser dansk mixeddouble i EM-finaleProfimedia
Mathias Christiansen og Alexandra Bøje tabte lørdag aften finalen i mixeddouble ved EM i badminton i tyske Saarbrücken.

21-16, 21-15 vandt det franske par Thom Gicquel og Delphine Delrue efter en kamp, som danskerne aldrig rigtig fik greb om.

Det franske par, der har danske trænere, fik flyttet især Christiansen meget rundt på banen, og det var uden tvivl en bevidst og meget brugbar taktik, som danskerne ikke havde modsvar på.

Selv om danskerne var førsteseedede, havde franskmændene en mental fordel i at have vundet de tre indbyrdes opgør hidtil.

Efter en lovende dansk start tog det franske par over cirka midtvejs i første sæt, og stort set hvert point blev fejret med højlydte skrig.

Guldmedaljen er Frankrigs første nogensinde ved EM i badminton.

Dem har Danmark masser af, men det er faktisk første gang siden Mathias Christiansen og Christinna Pedersen i 2018, at Danmark får bedre end en bronzemedalje i mixeddouble ved EM. Senest guldmedalje blev hentet i 2016.

Danmark er sikret mindst én guldmedalje ved dette EM. Søndag dyster Kim Astrup og Anders Skaarup således med landsmændene Andreas Søndergaard og Jesper Toft i finalen i herredouble.

Derudover er Anders Antonsen i aktion i finalen i herresingle, når han møder Viktor Axelsens overmand, franske Toma Junior Popov.

I både damedouble og damesingle er finalerne uden dansk deltagelse.