Matchvinderen fra VM-finalen 1990, Andreas Brehme er død i en alder af 63

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Matchvinderen fra VM-finalen 1990, Andreas Brehme er død i en alder af 63
Opdateret
Matchvinderen fra VM finalen Andreas Brehme 1990 er død i en alder af 63
Matchvinderen fra VM finalen Andreas Brehme 1990 er død i en alder af 63Profimedia
Andreas Brehme er død i sit hjem i München at have fået et hjerteanfald. Den tyske venstre back og dødboldspecialist er nok mest kendt for, at være manden der sikrede Tyskland verdensmesterskabet i 1990, med en scoring på straffespark mod Argentina.

Den tidligere landsholdsspiller døde natten til tirsdag. Han blev indlagt på et hospital i München, men hans liv stod ikke til at redde.

Andreas Brehme efterlader sig en kone og to voksne børn.

Dødsfaldet kommer kort efter en anden af de største legender i tysk fodbold, Franz Beckenbauer, også gik bort.

Beckenbauer var cheftræner for det mandskab Brehme gjorde til verdensmester i 1990 i Italien.

Andreas Brehme blev født den 9. november 1960 i Hamburg. Brehme spillede hovedsageligt som venstre back eller venstre midtbanespiller.

Hans klubkarriere tog fart hos 1. FC Kaiserslautern og han spillede derefter for klubber som Bayern München, Inter og Real Zaragoza. Brehme opnåede stor succes med klubber som Bayern München og Inter og vandt adskillige nationale og internationale trofæer, herunder Bundesligaen, Serie A og UEFA Cup'en.

På landsholdsniveau er Brehme mest kendt for sin præstation i VM i fodbold i 1990, hvor han spillede en afgørende rolle i det tyske landsholds sejr. Han scorede det vindende mål på straffespark i finalen mod Argentina, hvilket sikrede Tysklands tredje VM-titel.

Det blev til 86 landskampe og otte mål.