Vejle skal lægge salgs-cirkusset bag sig, når de jagter vitale points mod AGF på våd bane

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vejle skal lægge salgs-cirkusset bag sig, når de jagter vitale points mod AGF på våd bane

Mikkel Duelund er med i AGF truppen til forårspremieren
Mikkel Duelund er med i AGF truppen til forårspremierenProfimedia
Mandag aften byder på sidste opgør i Superliga-genstarten, når AGF drager mod syd for at krydse klinger med Vejle.

Vejle mod AGF. Engang var det historiske jyske opgør forbundet med store opgør, der afgjorde danske mesterskaber eller pokaltitler.

Når de to østjyske klubber tørner sammen mandag aften i Nørreskoven, er ingen af delene i umiddelbar udsigt. For vejle handler det om vigtige point i bestræbelserne på at overleve i landets bedste række, mens der århusianerne handler om at skrabe så mange points sammen som muligt, i deres jagt på at lukke hullet op til den absolutte top i Superligaen.

Som altid i foråret første kampe er banerne et tema. I sidste sæson startede AGF i Aalborg, hvor forholdene var mildest talt udfordrende, da islandske Mikael Andersson blev matchvinder, med et mål direkte på hjørnespark.

”Vi ved ikke, hvordan banen er. Mængden af regn, vi har haft, og udfordringerne med vejret i Danmark har været store denne vinter. Måske ikke for jer, men for os”, sagde Uwe Rösler inden kampen til journalister.

Rösler selv overværede vejlensernes seneste træningskamp mod Hobro, og kan til mandagens opgør glæde sig over at have Mikkel Duelund til rådighed igen. Midtbanespilleren har måtte se til fra sidelinjen siden september grundet en operation efter problemer med sin ene ankel. 

Vejle har på mange måder haft en tumultarisk optakt til sæsonen. Resultaterne på banen har været en pose blandede bolcher, men det helt store drama har udspillet sig på ledelsesgangene, hvor tysk/tyrkiske Cagdas Senyürek var det helt store samtaleemne som ny ejer i Vejle. Senyürek viste sig dog ikke at være den han udgav sig for, og så røg den handel til jorden.

Udover det fejlslagne opkøb så tæller Vejle også minutterne i forhold til deres iranske landsholdsspiller Saeid Ezatolahi, der meldes tæt på at skifte til Shabab Al Ahli i Dubai. Selvom det danske transfervindue er lukket, så kan Ezatolahi stadig rejse, da vinduet i  Dubai først lukker onsdag i denne uge.

Trupstatus

Vejle kan potentielt byde fire debutanter velkommen i mandagens opgør. Victor Lind (lejet i FC Midtjylland), Tyrese Francois (lejet i Fulham FC), David Čolina (lejet i FC Augsburg) og Gustav Granath (senest Degerfors IF), kan alle få deres debut. De tre førstnævnte har figureret hyppigt i træningskampene, mens Granath først for nylig er stødt til førsteholdstruppen.

Derudover er Anders K. Jacobsen også i spil til et comeback for Vejle.

AGF har udover Mikkel Duelund også to helt nye ansigter med til kamp. Jonas Jensen-Abbew og Tobias Bach er blandt Uwe Röslers udvalgte.

Et af de store spørgsmål inden forårspremieren bliver hvem der skal vogte målet i AGF. Rösler har ikke udnævnt en førstemålmand i sin trup, og derfor er det stadig uvist om det bliver Jesper Hansen eller nordirske Bailey Peacock Farrell der står mod Vejle.

Tobias Mølgaard er ikke blevet sin skade kvit, mens Eric Kahl er ude med karantæne

Vejle har ikke tabt på eget græs til AGF siden 2019, hvor AGF vandt med 4-2 efter et hattrick af Patrick Mortensen. De to seneste opgør er begge endt med fuld gevinst til Vejle.

Det seneste opgør i Superligaen er fra premiererunden i juli måned, da Tobias Bech midtvejs i første halvleg scorede kampens eneste mål. Gæsterne fik ved den lejlighed Tobias Lauritsen blev sendt direkte i bad efter en time savede Gift Links midtover.

Der forventes tæt på udsolgt i Vejle, og kampen kan følges direkte i Flashscores Match Centre.