Rundens hold i Superligaen: Stor gambisk forløsning og københavnske tryllerier

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Rundens hold i Superligaen: Stor gambisk forløsning og københavnske tryllerier
Rasmus Falk stod for rundens detalje i Superligaen, da han tryllede sig vej frem til et flot oplæg til den scoring, der gav FCK en sejr over Viborg.
Rasmus Falk stod for rundens detalje i Superligaen, da han tryllede sig vej frem til et flot oplæg til den scoring, der gav FCK en sejr over Viborg.Claus Bech/Ritzau Scanpix
Mens FC Nordsjælland snublede i jagten på guldet, så fik FC København til gengæld vundet en flot sejr i Parken mod ellers formstærke Viborg FF. Oplægget stod indskiftede Rasmus Falk for efter vaskeægte tryllerier, og derfor er Falk blandt de udvalgte på rundens hold på Flashscore, hvor også en gambisk teenager har fået en velfortjent plads. 11 spillere er udvalgt, for så mange skal der bruges til et fodboldhold, og de er sat op i en frisk og moderne 4-3-3-opstilling.

Nico Mantl – målmand (AaB)

Det var ikke blevet til meget spilletid i Aalborg for Nico Mantl, faktisk kun til 180 minutters pokalfodbold mod Viborg FF, før end den 23-årige tysker pludselig befandt sig mellem stængerne som cheftræner Oscar Hiljemarks foretrukne valg i fredagens vigtige udebaneopgør for AaB.

Og lejesvenden, der i vinterpausen blev hentet ind i østrigske Red Bull Salzburg, leverede i allerhøjeste grad varen på MCH Arena. Mantl var således stærkt medvirkende til, at nordjyderne fik et enkelt ekstremt vigtigt point med fra Herning, og det kastede da også en fin karakter på 8,6 af sig på Flashscore, den højeste karakter uddelt i den forgangne runde.

Sebastian Sebulonsen – højre back (Brøndby IF)

Sebastian Sebulonsen scorede sit første Superligamål i Brøndbys sejr over AGF søndag.
Sebastian Sebulonsen scorede sit første Superligamål i Brøndbys sejr over AGF søndag.Opta by Statsperform, foto af Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En smal sejr er en sejr ikke desto mindre, og Brøndby IF kunne bruge hvert eneste af de tre point, de søndag hentede mod AGF hjemme på Vestegnen. Her var norske Sebastian Sebulonsen at finde i startopstillingen for anden kamp i træk.

Og den 23-årige back, der i sommerpausen blev hentet i Viking FK, kvitterede simpelthen med sin første Superligascoring nogensinde, der sågar endte med at blive det kampvindende mål i den tætte kamp mod de århusianske gæster. Et mål og en præstation, der sikrede Sebulonsen karakteren 7,9 her på Flashscore.

Bjørn Paulsen – center back (OB)

Bjørn Pausen, her i duel med Silkeborgs Tonni Adamsen, leverede en rigtig fighterindsats, da OB slog Kent Nielsen og Co. med 2-0.
Bjørn Pausen, her i duel med Silkeborgs Tonni Adamsen, leverede en rigtig fighterindsats, da OB slog Kent Nielsen og Co. med 2-0.Opta by Statsperform, foto af Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Andreas Alms fynske tropper fik blæst døren til den europæisk playoffkamp åben på vid gab, da de hjemme på Nature Energy Park besejrede Silkeborg IF med 2-0. At fynboerne formåede at holde buret rent, skyldtes blandt andet end rigtig krigerpræstation af 31-årige Bjørn Paulsen.

Med sine mere end 200 Superligakampe er Paulsen sammen med en kapacitet som Bashkim Kadrii blandt de mest erfarne kræfter i det fynske, og i søndagens fornemme sejr mod Kent Nielsen og Co. fremviste Paulsen sine defensive lederegenskaber, hvilket da også kastede den flotte karakter 7,6 af sig på Flashscore.

Juninho – center back (FC Midtjylland)

Juninho kom i sandhed i vejen for lidt af hvert, da FC Midtjylland fredag fik besøg af AaB.
Juninho kom i sandhed i vejen for lidt af hvert, da FC Midtjylland fredag fik besøg af AaB.Opta by Statsperform, foto af Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det går stadig ikke ligefrem helt efter planen i Herning, for fredag satte Thomas Thomasbergs tropper point til hjemme mod AaB i et 1-1-opgør. Selvom midtjyderne for fjerde gang i de seneste fem Superligakampe altså lukkede mål ind, så kan Juninho næppe lægges til last herfor.

Den 28-årige brasilianer leverede nemlig endnu en flot kamp i FCM-forsvaret, hvor den erfarne brasilianer stod for flere vigtige og flotte defensive indgreb overfor en veloplagt nordjysk offensiv, der særligt blev ansporet af Juninhos landsmand Allan Sousa. De mange defensive indgreb sikrede Juninho karakteren 8,1 på Flashscore.

Elias Jelert – venstre back (FC København)

Elias Jelert har gang i et flot forår, hvor han gør sig både på højre og venstre back.
Elias Jelert har gang i et flot forår, hvor han gør sig både på højre og venstre back.Opta by Statsperform, foto af Claus Bech/Ritzau Scanpix

Hvad gør det egentlig, at man vinker farvel til Victor Kristiansen for et rekordstort transferbeløb, når man simpelthen bare kan opfinde en ny back profil, og så endda en der kan begå sig i både venstre- og højresiden? For det er lige præcis, hvad der er sket i FC København.

Elias Jelert var udtaget til det danske landshold i slutningen af marts, og i FCK’s seneste to Superligaopgør, er den 19-årige back startet i Jacob Neestrups opstilling, først på højrebacken og søndag så altså på venstre backen mod Viborg FF. Her leverede teenageren en flot præstation overfor en ellers dynamisk højre flanke fra Viborg, og det gav en karakter på 8,1.

Marcel Rømer – central midtbanespiller (Lyngby BK)

Marcel Rømer fik med anførerbindet om armen sikret tre vigtige point til Lyngby BK, der kæmper for at sikre sig endnu en sæson i Superligaen.
Marcel Rømer fik med anførerbindet om armen sikret tre vigtige point til Lyngby BK, der kæmper for at sikre sig endnu en sæson i Superligaen.Opta by Statsperform, foto af Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efter nederlaget ude mod FC Midtjylland i seneste spillerunde, så kom Lyngby BK hurtigt tilbage på ret køl, da de søndag fik besejret AC Horsens hjemme i Nordsjælland med 2-1, og dermed nu blot er seks point fra netop Horsens på den rigtige side af stregen – og i øvrigt et point foran AaB.

Skulle det lykkedes for Freyr Alexanderssons Lyngby-mandskab at klare skærene, kan Marcel Rømer tage sin del af æren for det. Den erfarne midtbanespiller scorede det vindende mål mod de gæstende horsensianere, og Rømer leverede i det hele taget en flot præstation, der gav 8,0 i Flashscores karakterbog.

Mads Emil Madsen – central midtbanespiller (AGF)

Selvom AGF søndag tabte til Brøndby IF på Vestegnen, så leverede Mads Emil Madsen en storslået præstation på Uwe Röslers århusianske midtbane.
Selvom AGF søndag tabte til Brøndby IF på Vestegnen, så leverede Mads Emil Madsen en storslået præstation på Uwe Röslers århusianske midtbane.Opta by Statsperform, foto af Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et potentielt kontroversielt valg, for AGF tabte jo rent faktisk udebanekampen på Brøndby Stadion med 1-0, selvom de i store dele af kampen lignede det bedste mandskab og skabte flere store chancer undervejs, i hvad der blev forårets første nederlag i Superligaen for Uwe Rösler.

Man får ingen trøstepoint i tabellen for bare at spille en flot kamp, men til gengæld kan man sagtens sikre sig en plads på rundens hold, og Mads Emil Madsen leverede en helt igennem strålende indsats på den århusianske midtbane. En indsats der på Flashscore blev belønnet med en karakter på 7,0.

Rasmus Falk – central midtbanespiller (FC København)

Rasmus Falks fantastisk oplæg til Viktor Claesson søndag var nummer 48 i Superligaen i Falks karriere, hvor det er blevet til langt over 300 kampe i den bedste danske række.
Rasmus Falks fantastisk oplæg til Viktor Claesson søndag var nummer 48 i Superligaen i Falks karriere, hvor det er blevet til langt over 300 kampe i den bedste danske række.Opta by Statsperform, foto af Claus Bech/Ritzau Scanpix

I virkeligheden havde det nok været allermest fortjent at give Viktor Claesson pladsen på midtbanen, da den svenske profil fortsatte sit forrygende forår ved at score det kampafgørende mål i 2-1-sejren over Viborg FF søndag eftermiddag.

Men nogle gange må man også bare tage hatten af for individuelle præstationer. For de kan være kampafgørende og sæsonafgørende, og Rasmus Falk kom ind fra bænken i Parken og diskede op med et oplæg af, i den bedste danske række sjældent set, høj karakter, da den erfarne midtbanedynamo snørede et par Viborg-spilleren og serverede læderkuglen for føromtalte Claesson.

Sådan en aktion kan ende med at være et mesterskab værd, og derfor fik Falk da også karakteren 7,6 på Flashscore, selvom det blot blev til en enkelt halvleg på græs.

Yankuba Minteh – højre kant (OB)

Efter flere kontroverser fik Yankuba Minteh endelig genfundet den form, der i efteråret kanonerede den gambiske teenager ind på Superliga-scenen.
Efter flere kontroverser fik Yankuba Minteh endelig genfundet den form, der i efteråret kanonerede den gambiske teenager ind på Superliga-scenen.Opta by Statsperform, foto af Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det har været nogle svære måneder for OB’s blot 18-årige gambiske offensivkomet Yankuba Minteh, både på og i særdeleshed også udenfor grønsværen, men i søndagens tomålssejr mod Silkeborg IF, fik Minteh sig lidt af en forløsning.

Den unge kantspiller lagde op til begge fynske scoringer, først ved at være hurtig i både tanke og handling og opsnappe en løs bold, dernæst ved at slå et veludført og gennemtænkt fladt indlæg mod bageste stolpe, hvor indskiftede Naatan Skyttä ventede. En pragtfuld præstation af den unge komet, der forhåbentlig kan bygge videre på en kamp, der gav ham karakteren 8,3 hos Flashscore.

Gustav Isaksen – angriber (FC Midtjylland)

Efter vintersalget af Anders Dreyer har Gustav Isaksen trukket det tunge målscoringslæs i FC Midtjylland med seks scoringer i foråret.
Efter vintersalget af Anders Dreyer har Gustav Isaksen trukket det tunge målscoringslæs i FC Midtjylland med seks scoringer i foråret.Opta by Statsperform, foto af Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det blev ikke til de håbede tre point for FC Midtjylland i fredagens opgør mod de nordjyske gæster fra AaB, og da OB søndag fik skovlen under Silkeborg IF, er der pludselig kun et enkelt point mellem fynboerne og midtjyderne, der begge i øjeblikket ligner bedste bud på tophold i kvalifikationsspillet.

For Gustav Isaksens vedkommende blev det dog til en scoring, den sjette i Superligaregi i dette forår, og pludselig er topscorertitlen i den grad indenfor rækkevidde for den unge og driblestærke Midtjylland-profil, der fik karakteren 8,1 for sin præstation mod aalborgenserne fredag aften.

Mohamed Daramy – venstre kant (FC København)

Mohamed Daramy er svær at gøre noget ved i dette forår. Den danske landsholdsspiller brænder banen af på næsten ugentlig basis.
Mohamed Daramy er svær at gøre noget ved i dette forår. Den danske landsholdsspiller brænder banen af på næsten ugentlig basis.Opta by Statsperform, foto af Claus Bech/Ritzau Scanpix

Det er efterhånden svært at finde på flere linjer at skrive om Mohamed Daramys forår. Den 21-årige landsholdsspiller driver gang på gang gæk med sine modstandere, og Ajax-lejesvenden har velsagtens direkte kurs mod at blive kåret som forårets profil.

Da Jacob Neestrup og Co. søndag fik has på ellers så formstærke Viborg FF, blev det også til en scoring for Daramy, den syvende i alt siden VM-pausen, og med FC Nordsjællands pointtab mod Randers FC mandag, kan Daramy måske begynde at dufte guld i Parken, hvor søndagens præstation kastede en karakter på 8,3 af sig.