Jesper Hansen og drøn af Yakob sikrede point i Viborg - Medaljedrøm lever i AGF

Solen hænger ikke lavt over Århus i denne sæson.
Solen hænger ikke lavt over Århus i denne sæson.Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AGF vandt søndag 1-0 ude mod Viborg og spillede sig for alvor ind i kampen om bronzemedaljerne.

Resultatet betyder, at AGF nu kun er et point bag viborgenserne på tredjepladsen.

Det var et lige opgør, hvor begge mandskaber havde tydelig respekt for hinanden. I perioder resulterede det i en taktisk affære.

Som tiden skred frem, kom der flere gode chancer til begge mandskaber, hvor AGF trak det længste strå og var skarpest, når det gjaldt.

De første 20 minutter af kampen startede i et lavt tempo. Det var tydeligt, at begge hold havde meget på spil. Det betød, at der blev spillet langsomt og passivt, og de store målchancer lod vente på sig.

Herfra åbnede kampen en smule op. De to mandskaber blev mere risikovillige og skabte flere chancer.

Viborg havde chancer i form af en friløber til midtbanespiller Jakob Bonde og en flugter af backen Anton Gaaei, som begge blev reddet af AGF-keeper Jesper Hansen.

Uwe Rösler og matchvinder fejrer succesen i Viborg
Uwe Rösler og matchvinder fejrer succesen i ViborgHenning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF havde også fine tilbud før pausen til både angriber Patrick Mortensen og midtbanespilleren Peter Bjur, men begge forsøg gik over mål.

Der skulle blot gå et minut af anden halvleg, før kampens enlige scoring faldt, da AGF's midtbanekreatør Kevin Yakob klaskede bolden flot ind til 1-0.

Kort herefter havde Viborg mulighed for at udligne, da kantspilleren Elias Achouri afsluttede lidt uden for feltet, men Jesper Hansen i AGF-buret fik akkurat holdt bolden ude af målet.

Få minutter efter fik AGF's midtbanespiller Mikael Anderson en stor mulighed for at rette et indlæg i mål, men hans afslutning gik snert forbi.

I slutfasen fik Viborg lagt et tryk på AGF, som stillede sig længere tilbage på banen. Værterne havde et par fine muligheder for at udligne, men de helt store chancer udeblev, og ind kom bolden aldrig.