Randers rider fra Århus med point trods AGF-dominans i spil og chancer

Jesper Hansen i målet for hjemmeholdet.
Jesper Hansen i målet for hjemmeholdet.Profimedia
AGF indledte mandag aften deres tur ind i mesterskabsslutspillet, da de tog mod lokalrivalerne fra Randers på et godt pakket Århus Stadion.

AGF måtte stille op uden en karantæneramt Nicolai Poulsen samt en skadet Mikkel Duelund. I deres sted var Mads Emil Madsen og Peter Bjur at finde fra start.

Randers var til gengæld uden Daniel Høegh og Alhadji Kamara. Kampen begyndte i højt tempo, og AGF var to gange inden for de første par minutter tæt på at komme foran.

Først tvang Felix Bejimo Nicklas Carlgren til en stor redning på et hovedstød, og på det følgende hjørne var Gift Links tæt på at tackle bolden i mål. Den tog dog oversiden af overliggeren.

AGF satte sig tungt på spillet, og det første kvarter var gæsterne ikke meget på spil på de Hvies banehalvdel. Efter lidt over tyve minutter gav det stærke AGF-spil pote, da værterne fik tilkendt et straffe efter hånd på bolden af Carl Johansson.

Jens Maae skulle en tur i VAR-skærmen, men det så helt korrekt ud.

Patrick Mortensen tog sig naturligvis af sparket, og kaptajnen satte sikkert bolden ind til sin 16.straffescoring ud af de seneste 16. Vild statistik.

Mortensens straffestatistik
Mortensens straffestatistikOpta by Stats Perform

Efter en halv time havde Randers stadig et stort nul ud for antal afslutninger, mens AGF fortsatte med at knalde mod mål, hvilket Mikael Andersson var tæt på at fordoble målscoren for værterne med. Han ramte i stedet forbi efter et godt indlæg og sendte et langskud godt over mål kort derefter.

Fem minutter senere var Stephen Odey tæt på at udnytte en sjælden kapitalfejl af Yann Aurel Bisseck, men han satte bolden snært forbi den ene stolpe. Kort efter var tyske Bisseck ved score i den anden ende, men i stedet blev det noget ufortjent til en udligning.

Odey fik pludselig frit skud fra kanten af feltet efter en dårlig pasning tilbage i banen fra Patrick Mortensen, fangede Jesper Hansen på det forkerte ben, og så stod det 1-1 helt stik mod spillet. Den stilling holdt til pausen, og hjemmeholdet gik noget slukørede i omklædningsrummet.

Anden halvleg blev en mere flad affære

Anden halvleg bød igen på et stort AGF-pres fra start, og Bisseck spillede i flere omgange nærmest som 10er i den århusianske offensiv.

De første tyve minutter nu dog ikke på samme underholdningsværdi som i første halvleg, selvom AGF i sekvenser kom i overtal mod Randersforsvaret. Dårlige afleveringer satte kæppe i hjulet for at det blev til helt store chancer.

Frederik Brandhof kom på banen med en halv time igen og var øjeblikkeligt tæt på at få rødt kort, da han kom alt for sent ind i en duel. Han slap dog med det gule.

Med tyve minutter igen var Patrick Mortensen tæt på at blive dobbelt målscorer, men et velrettet hovedstød efter et hjørne blev afrettet af en Randers-ryg.

De gæstende heste gik hårdt til vaflerne, og det resulterede i et par gule kort til dem, men chancer producerede de ikke det store af. De holdt dog samtidig AGF på god afstand af deres eget mål.

Kampen fik lov at løbe til ende uden yderligere scoringer, og Randers kommer dermed fra Århus med et point efter en kamp, hvor især første halvleg ellers havde lagt op til festdag i Smilets By.