AGF-keeper fik revanche i remis mod Brøndby på Vestegnen

Patrick Mortensen fejrer sin scoring til resultatet 1-1.
Patrick Mortensen fejrer sin scoring til resultatet 1-1.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Et af de største rivalopgør i dansk fodbold fandt sted mandag aften på Brøndby Stadion hvor hjemmeholdet tog mod de gamle kendinge fra AGF. Med en sejr ville Brøndby holde fast i FC København i toppen, mens tre point til gæsterne omvendt ville afholde dem fra at befinde sig i et limbo, præcis i midten af rækken, hvor de inden kampen havde fire point ned til Lyngby og fem op til FC Nordsjælland. Kampen endte 1-1 efter to halvlege, som var ganske forskellige, og hvor Bailey Peacock-Farrell fik taget revanche for fortidens synder i især de første 45 minutter.

Med 26.000 tilskuere på plads i Brøndby var der lagt op til en vanligt intens affære mellem de to hold, der har været rivaler siden midten af 1980'erne.

AGF måtte undvære forsvareren Mats Knoester, og Janni Serra, der gled ud med sygdom kort før kampstart mens Jesper Sørensen bortset fra Mark Divkovic havde fuldt udvalg at pege på sine 11 foretrukne fra.

Således var Nikolai Vallys og Daniel Wass tilbage i truppen.

Startopstillingerne
StartopstillingerneFlashscore

AGF og især Bailey Peacock-Farrell havde noget at rette op på efter det famøse 0-3 nederlag i Århus i september, hvor sidstnævnte trak et særdeles dumt rødt kort og gav straffespark væk i samme situation.

Det begyndte godt for nordireren, der pillede afslutningen fra en fri Ohi Omoijuanfo efter seks minutters spil.

Kort efter kom Brøndby dog alligevel foran, da tilbagevendte Nicolai Vallys på et af sine klassiske dybdeløb i feltet mødte en lang pasning fra Wass og bragte Brøndby på 1-0.

AGF kunne ikke undslippe Brøndbys hidsige pres på midtbanen og producerede ingenting det første kvarter.

Efter 21 minutter var i stedet svimlende tæt på 2-0, da Frederik Tingager rettede et indlæg mod eget mål, men Peacock-Farrell foretog små mirakler for at holde bolden ude.

AGFs første kvalificerede forsøg faldt efter en halv time, da de brød værternes opspil og hurtigt drev bolden fremad, men Patrick Mortensen sendte sin afslutning fra distancen langt forbi mål.

Halvlegen var herfra en værre omgang stillingskrig, og selvom en formstærk Mathias Kvistgaarden var en evig torn i øjet på AGFs defensiv, så holdt Brøndbys føring sig på et enkelt mål ved pausen.

AGFs offensiv havde været noget nær ikke-eksisterende og anfører Patrick Mortensen blev pakket nydeligt ind af Brøndby, der sad godt på opgøret.

I pausen erstattede unge Jacob Andersen Eric Kahl, der havde været ganske anonym i De Hviies venstreside. Der kom Links i stedet over, mens Andersen tog højrekanten.

AGF fik to fine muligheder tidligt i anden halvleg, men først skød Magnus Knudsen forbi efter flot forarbejde af Tobias Bech inden Felix Beijmo alene med Patrick Pentz sendte bolden lige i favnen på den østrigske keeper.

AGF virkede klart bedre efter pausen og efter 65 minutter stod Patrick Mortensen pludseligt helt og aldeles fri midten af Brøndbys felt og fik al tid i verden til at sende bolden forbi Pentz til udligning.

Brøndbys offside-fælde kiksede totalt i situationen, og nu var AGF pludselig i førersædet spillemæssigt.

Et tydeligt frustreret hjemmepublikum lod Brøndby vide, at det var en af de vigtige kampe, mens gæsterne virkede nogenlunde tilfredse med et enkelt point.

Trods nogle offensive satsninger formåede Brøndby ikke for alvor at true AGF yderligere, og det endte dermed på et 1-1- resultat i rundens sidste kamp.