Rundens hold i Superligaen: Brandvarm Silkeborg-spids og bundsolide Brøndby-spillere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Rundens hold i Superligaen: Brandvarm Silkeborg-spids og bundsolide Brøndby-spillere

Opdateret
Serginho var flyvende for Viborg mod FC Midtjylland
Serginho var flyvende for Viborg mod FC MidtjyllandBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vi samler her en lille buket af de bedste præstationer fra den forgangne spillerunde i Superligaen. Den er forståeligt nok domineret af spillere fra de underholdende og dramatiske opgør mellem Viborg og FC Midtjylland, FC Nordsjælland-FC København samt Brøndbys udklassering af AGF i Århus.
Rundens hold i Superligaen
Rundens hold i SuperligaenFlashscore

Målmand:  Patrick Pentz - Brøndby

Thomas Mikkelsen har fået sig en værdig konkurrent til pladsen som førstekeeper i Patrick Pentz, der holdt rent bur mod AGF i Brøndbys overbevisende 3-0-sejr i det århusianske.

De forsøg, der især kom fra AGF inden udvisningen af deres målmand, tog Pentz sig sikkert af, og østrigeren demonstrerede gode evner med både hænder og fødder, når der skulle spilles tjept ud fra Brøndbys forsvar.

Selvom der ikke var alt for meget at arbejde med for Pentz især i anden halvleg, så var hans ro og selvfølgelig et clean sheet nok til at komme på rundens hold med den bedste målmandspræstation over weekenden med karakteren 7.5. 

Højre back: Oliver Sonne - Silkeborg

Det var ikke mange defensive pligter, som Oliver Sonne skulle tage sig af i mandagens kamp mod OB. Gæsterne fra Silkeborg var spilstyrende og tillod stort set ingen muligheder væk, da de sikrede sig en stensikker sejr på 3-0. 

Grundet Silkeborgs dominans i kampen kunne Oliver Sonne udnytte sine kvaliteter i det offensive spil, hvor han hele tiden var en trussel mod OB's mål. Sonne havde sågar et par muligheder for at score, men bolden ville ikke ind. 

Den solide defensive præstation, og de mange offensive aktioner, gjorde, at Sonne sikrede sig en Flashscore-karakter på 7,6

Højre midtforsvar: Daniel Høegh - Randers

Hestene fra Randers fik sig en tiltrængt sejr i Vejle, da unge Filip Bundgaard scorede til 1-2 hen mod kampens slutning. Men i fokus stod især Daniel Høegh, der siden sit skifte fra en perifær position i FC Midtjylland er blevet en permanent størrelse i det randrusianske midterforsvar.

Han sætter ikke mange fødder forkert, og han er altid garant for at kunne opildne sine medspillere til kamp.

Vejles angribere bankede gentagne gange forgæves på døren til Randers' forsvar, og det var i høj grad på grund af dørmanden Høegh. Han scorede 7.3 på Flashscores barometer og en velfortjent plads på rundens hold.

Venstre midtforsvar: Zan Zaletel - Viborg FF

Den slovenske hardhitter har også ting at bidrage med offensivt, og det demonstrerede han fornemt mod FC Midtjylland, da han stod for det udlignende mål til 2-2 efter en meget solid indsats.

Siden sit skifte fra Celje i hjemlandet er han blevet til en klippe i Viborgs midterforsvar, og det er ikke svært at forestille sig, at hans snu forsvarsnæse og gode fart snart vil kunne lokke andre klubber til at forsøge at sikre hans tjenester. Han spillede til karakteren 7.4 på Flashscore og dermed en plads på rundens hold.

Venstre back: PaulinhoFC Midtjylland

Brasilianeren er kontinuerligt blandt de mest stabile spillere i Superligaen, og fra sin venstre backposition er han til stor gene for sin modstanders offensiv og en konstant fare for deres defensiv.

Det demonstrerede han nok engang mod Viborg, hvor han servicerede Cho Gue-Sungs 1-0 mål og samtidigt udviste stor påpasselighed, når det brændte på i det herningensiske forsvar.

Den 28-årige back har siden sit skifte fra Bahia i 2019 vist sig at være noget af et røverkøb, og han kan muligvis snart finde på at søge andre græsgange væk fra de danske af slagsen. Typer som ham er i høj efterspørgsel, og hans karakter på 8.3 på Flashscore retfærdiggør da også en plads på rundens hold igen.

Offensiv midt: Nicolai Vallys - Brøndby

Der er ikke rigtig nogen forsvar i Superligaen, der kan formå at sætte en prop i Vallys, for hans intelligente løb ind i feltet er simpelthen en pinsel for enhver defensiv. Hvis man har en blind vinkel, så er den 27-årige ræv at finde i den.

Han leverede endnu engang et mål i Brøndbys sejr over AGF i Superliga-klassikeren, og var til stor gene for den århusianske centerblok. Han er lynsnar på omstillingerne og har et løbepensum, der ville gøre Kim Vilfort stolt.

Vallys er Superligaens topscorer
Vallys er Superligaens topscorerBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Og ikke nok med det, så er han nu også Superligaens topscorer med seks mål i otte kampe. Hvis Brøndby fortsat skal jage chancen for at blive mestre, og det må de selv mærke færten af at kunne gøre, så er Vallys en af nøglerne til det. Han spillede til en karakter på 8.2 på Flashscore, og den præstation har han kun overgået mod Lyngby, hvor han fik 8.6.

Venstre kant: Elias Achouri - FC København

Achouris tekniske niveau er fra en hylde over, hvad man normalt ser i Superligaen, og hvis hans præstationer på københavnernes kant fortsætter med at være på det niveau, han viste gentagne gange mod FC Nordsjælland, er FCK også på sigt en for lille klub til ham.

Han stod for to assists i 2-2-kampen og var generelt en stor plage for Oliver Villadsen på FCNs højre back, der indtil flere gange måtte se tuneseren forsvinde bag ham og svirpe det ene efter det andet giftige indlæg ind i feltet. Det indtjener ham en karakter på 8.4 og en stensikker plads på rundens hold.

Højre kant: Serginho - Viborg FF

Kantspilleren fra Kap Verde viste for alvor tænder, da det betød mest for hans tilhængere. Lokalopgøret mod ærkerivalerne var som vanligt præget af tacklinger på den høje klinge og frem for alt prima underholdning, og Serginho var i den grad med til sidstnævnte.

Der kan argumenteres for, at hans mål til 1-1 var rundens detalje, om ikke ligefrem en tidlig kandidat til sæsonens mål i Superligaen. Det rakte ikke til tre point, men hans finurlige driblinger og sans for at temperere spillet gør ham til rundens bedste spiller hos Flashscore med en karakter på 8.6

Venstre angriber: Andri Gudjohnsen - Lyngby

Som søn af en sand, islandsk sagalegende i Eidur Gudjohnsen forpligter navnet jo en smule, men Lyngbys unge angriber viser tegn på fint at kunne fylde farmands støvler ud. Mod Hvidovre sørgede han med kampens enlige scoring efter en times spil for tre point til de kongeblå, og han var generelt at finde overalt i Lyngbys offensiv.

Scoringen fordoblede hans målhøst for denne sæson, men det har mere været uheld end indsats, der har holdt hans målsnit dernede.

Hvis Lyngby skal overleve i Superligaen, så får de brug for en øget konvertering af chancer, men der kan næppe være tvivl om, at 21-årige Gudjohnsen kan blive et mål for større klubber på sigt. Han får 8.3 i karakter for sin matchvinder-præstation. 

Midterangriber: Alexander Lind - Silkeborg

Mon ikke udenlandske talentspejdere og sportschefer er ved at falde over sig i forsøget i forsøget på hurtigst muligt at tilegne den 21-årige Alexander Linds gunst efter at den bradvarme Silkeborg-angriber scorede for sjette kamp i træk og nu er oppe på ikke færre end syv mål i seksskampe efter at Silkeborg satte OB effektivt til vægs i Odense.

Lind har faktisk alle de kvaliteter, der er i meget høj kurs hos Europas bedste kubber for at få nettet til at blafre. Hurtig på bolden, teknisk stærk, nærkampsstærk, en stor trussel i hovedspillet og samtidig med den berømte næse for at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt

Det var han bestemt i Odense og Alexander Lind er som Superligaens i særklasse mest formstærke spiller helt umulig at komme uden om til en selvskreven plads på Ugens Hold, hvor han stryger ind med en karakter på 8.4

Højre angriber: Mathias Kvistgaarden - Brøndby

Kvistgaarden var evigt pågående mod AGF
Kvistgaarden var evigt pågående mod AGFBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Kvistgaarden er et mareridt at have med at gøre for både forsvarere, men såmænd også målmænd. Målsnittet kan stadig blive bedre, men der er ikke meget råderum med bolden for en modstander, hvis den kompakte hvirvelvind af en angriber er i nærheden.

Det fandt AGFs Peacock-Farrell ud af, da han kluntede med et udspark, hvilket resulterede i at Kvistgaarden erobrede bolden fra ham, og var på nippet til at score i et tomt mål, da nordireren wrestlede ham til jorden og fik rødt kort.

Det omsatte Daniel Wass sikkert, og derefter sørgede Kvistgaarden også for en assist til Nicolai Vallys' mål til 3-0, der effektivt lukkede kampen i Århus. Facit for ham i kampen blev 8.1 hos Flashscore.