AGF kan blæse mesterskabet åben på vid gab: Østjysk topbrag venter søndag aften

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

AGF kan blæse mesterskabet åben på vid gab: Østjysk topbrag venter søndag aften

Søndag kan AGF spille mesterskabskampen fuldkommen åben med en sejr over Viborg FF.
Søndag kan AGF spille mesterskabskampen fuldkommen åben med en sejr over Viborg FF.Claus Bech/Ritzau Scanpix
Når AGF søndag aften løber på grønsværen på Ceres Park i det århusianske, er det til et vaskeægte topbrag af en kamp, når Jacob Friis’ grønblusede Viborg FF kommer på besøg.

Begge mandskaber har gang i et enormt flot forår, hvor de hver især henter det ene point efter det andet, og faktisk har de begge gjort det så godt, at de reelt set er en del af mesterskabskampen i øjeblikket – for hjemmeholdets vedkommende især, hvis det søndag bliver til tre point.

I så fald vil AGF nemlig kravle op og være à point med viborgenserne på 46 point, blot ét point efter FC Nordsjælland og tre point efter FC København, der mødes indbyrdes i Farum mandag aften, hvor Jacob Neestrups københavnske løver altså vil kunne tage et kæmpe skridt mod mesterskabet med en sejr.

Således er der altså både en bronzemedalje og potentielt også en fortsat deltagelse i mesterskabskampen på spil for de to mandskaber søndag aften.

I det indbyrdes møde på Uwe Rösler umiddelbart siges at have den bedste historik. Tyskeren har således aldrig tabt mod Jacob Friis i de tre indbyrdes møder, hvor det er blevet til to århusianske sejre og en enkelt Viborg-sejr.

Begge hold kommer dog til kampen i storform. AGF har således blot tabt én enkelt kamp i hele forårssæsonen, og det var på en svær udebane mod Brøndby IF og i mesterskabsspillet har rekordmålmanden Jesper Hansen holdet buret rent i tre af hidtil fem kampe.

I tre indbyrdes møder i denne sæson har søndagens hjemmehold ikke tabt.
I tre indbyrdes møder i denne sæson har søndagens hjemmehold ikke tabt.Flashscore

Samtidig har AGF en vigtig mand for netop defensiven tilbage, når svenske Felix Bejimo er med igen efter overstået karantæne i seneste spillerunde, hvor det blev til en enormt imponerende udebanesejr mod netop føromtalte FC Nordsjælland, mens Uwe Rösler til gengæld fortsat må undvære en af sæsonens store defensive åbenbaringer i form af Thomas T. Kristensen, der længe har siddet ude med knæproblemer. Også Oliver Lund og Jelle Duin er ude, mens langtidsskadede Benjamin Hvidt heller ikke er tilgængelig.

Også gæsterne er i flot form, efter de ellers startede mesterskabsspillet skidt med to nederlag i rap, men siden da har Jacob Friis’ mandskab fået styr på biksen med to flotte sejre, begge på hjemmebane, først mod FC Nordsjælland og senest med en 3-1-sejr over Randers FC.

Hos Viborg FF er der blot tre fravær i form af Mads Lauritsen, Nils Mortimer og Martin Agnarsson, og dermed kan Jacob Friis til gengæld vælge at bringe Marokhy Ndione i spil, der er tilbage i den viborgensiske trup.

Søndagens opgør Ceres Park sparkes i gang klokken 18 og kan følges på Flashscore.