AaB-anfører satser på både overlevelse og pokalfinale: Stor optimisme i truppen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
AaB-anfører satser på både overlevelse og pokalfinale: Stor optimisme i truppen
Rasmus Thelander skiftede i november tilbage til AaB, efter et kortvarigt ophold i ungarske Ferencváros.
Rasmus Thelander skiftede i november tilbage til AaB, efter et kortvarigt ophold i ungarske Ferencváros. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Der er meget på spil for tiden hos AaB.

Samtidig med at klubben kæmper om overlevelse i Superligaen, er muligheden for en pokalfinale tæt på, efter at det første af to semifinaleopgør mod Silkeborg blev 1-1.

Selv om AaB har seks point op til AC Horsens over nedrykningsstregen, er troen på både redning i Superligaen og en plads i pokalfinalen til stede.

AaB-anfører Rasmus Thelander, der kom tilbage til klubben i vinter efter et halvt års udlandsophold, tror på både overlevelse i ligaen og en pokalfinale.

"100 procent. Min store mission, da jeg kom, var overlevelse i Superligaen og at vinde pokalturneringen. Det skal vi da også gå efter, når det er inden for rækkevidde."

"Vi har sat nogle gode præstationer sammen, og der er stor tro på, at vi kan levere godt. Der er en stor glæde og optimisme i truppen," siger Rasmus Thelander.

Der venter to neglebidere i kampen om overlevelse, da AaB møder de andre nedrykningskandidater, Lyngby og Horsens, i sine to næste kampe i Superligaen.

AaB har kun taget en enkelt sejr i de ni seneste kampe, og selv om Thelander synes, at holdet præsterer godt på banen, så skal der også flere point på kontoen i Superligaen.

"Alle kampe, vi spiller, er jo finaler. Det sidste med at få de tre point, det er det, der tæller i sidste ende," siger Rasmus Thelander.

AaB's svenske cheftræner, Oscar Hiljemark, er ligesom sin anfører optimistisk omkring holdets chancer for en plads i pokalfinalen.

"100 procent, ligesom jeg tror på overlevelse. Jeg synes at alle kampe, hvor vi spiller som mod Silkeborg, burde være et mentalt boost," siger AaB-træneren.

AaB har syv kampe tilbage af sæsonen, medmindre holdet kvalificerer sig til pokalfinalen. Så venter der en ekstra kamp.

Af de syv kampe skal holdet spille fem på hjemmebane. Både kampene foran egne fans og den spændende afslutning på sæsonen glæder Oscar Hiljemark sig til.

"Det er bare fedt med gode kampe. Gode kampe hvor vi spiller på hjemmebane med et fantastisk publikum."

"Det bliver utroligt sjovt. Jeg kæmper for det, og så må vi bare håbe," siger Oscar Hiljemark.

AaB-kantspilleren Allan Sousa er enig med både anfører og træner i, at klubben har gode chancer for at overleve i Superligaen.

Første skridt på vejen er hjemmekampen mod Lyngby på søndag, hvor Sousa kræver alle tre point.

"Vi kommer til at give alt mod Lyngby, og jeg er ret sikker på, at vi vinder kampen. Jeg er også ret sikker på, at vi overlever i Superligaen," siger kantspilleren.

Han understreger, at det ligeledes vil være et boost for klubben at spille pokalfinale i Parken til maj.

"Det er virkelig vigtigt for os, så vi vil give alt for at komme i finalen," siger Allan Sousa.