Tidligere Bayern-direktør glæder sig over hollandsk Serie A-målmager: Kan vende tilbage

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Tidligere Bayern-direktør glæder sig over hollandsk Serie A-målmager: Kan vende tilbage
I Anderlecht blev det til flotte 18 mål i 47 kampe for Joshua Zirkzee, der dog ikke kunne finde rytmen i sin første sæson i Serie A.
I Anderlecht blev det til flotte 18 mål i 47 kampe for Joshua Zirkzee, der dog ikke kunne finde rytmen i sin første sæson i Serie A.Alessandro Sabattini/Getty Images via AFP
Hollandske Joshua Zirkzee har gang i en stor sæson i italienske Bologna, og det forhenværende Bayern München-talent kan meget vel komme på tale igen i det sydtyske. Hos den bayerske klubs forhenværende direktør Karl-Heinz Rummenigge er der stor glæde over, at Zirkzee så småt får forløst sit potentiale.

Hos en storklub som Bayern München, kan 10 scoringer og tre oplæg i 26 kampe måske ikke ligefrem kaldes nogen fremragende høst, men spiller man i en mindre italiensk klub, med relativt begrænsede midler, kan sådan en statistik pludselig se anderledes imponerende ud.

Og imponerende har det da også set ud i denne sæson for Bolognas 22-årige hollandske angriberstjerne Joshua Zirkzee. Det forhenværende Bayern-talent tog i sommeren 2022 turen over alperne, skiftede fra München til Bologna.

I sin første sæson skulle den store angriber, der i 2017 blev gaflet i Feyenoord af den sydtyske storklub, lige finde sig til rette i den traditionsrige italienske klub, og i denne sæson er det helt store gennembrud så kommet for Zirkzee som en fast del af Thiago Mottas enormt imponerende Bologna-tropper.

Derfor er døren nu igen åbnet på klem til Allianz Arena for Zirkzee. Ifølge det tyske medie Kicker har de forsvarende tyske mestre nemlig en tilbagekøbsklausul på Zirkzee lydende på omtrent 300 millioner danske kroner, og den kan Bayerns nyansatte sportsdirektør Max Eberl altså muligvis udløse til sommer.

Den forhenværende Bayern-direktør Karl-Heinz Rummenigge fortæller i et interview med italienske Gazzetta dello Sport, at Zirkzee i hans øjne ville passe fint ind i det bayerske.

”Jeg er glad for, at han gør det godt. Jeg har altid set ham spille godt for os. Han var bare uheldig med, at han havde en spiller som Robert Lewandowski foran sig,” forklarer Rummenigge, der i sommeren 2021 blev afløst af Oliver Kahn som direktør i Bayern München, en post der nu besættes af Jan-Christian Dreesen.

Joshua Zirkzee har stået for cirka en fjerdedel af alle Bolognas scoringer i Serie A i denne sæson.
Joshua Zirkzee har stået for cirka en fjerdedel af alle Bolognas scoringer i Serie A i denne sæson.Opta by Statsperform & Alessandro Sabattini/Getty Images via AFP

Nu hedder førsteangriberen i Bayern München muligvis ikke længere Robert Lewandowski, efter den polske superstjerne i sommeren 2022 skiftede til Barcelona, men skulle Zirkzee returnere til München, vil han nu i stedet skulle kæmpe om minutterne med Harry Kane.

Ikke desto mindre mener Rummenigge altså, at Zirkzee kan bidrage til offensiven på Allianz Arena, hvor der i denne sæson er stor risiko for ikke at vinde Bundesligaen for første gang i 12 år, efter Bayer 04 Leverkusen endnu ikke har tabt én eneste ligakamp.

”Jeg kan huske mit sidste år som direktør. Han (Joshua Zirkzee, red.) spillede godt, og når (Hansi, red.) Flick satte ham på banen, scorede han altid afgørende mål og ikke bare nummer fire eller fem i kampen. Han har vundet vigtige kampe for os,” kommer det fra Rummenigge, der som aktiv fodboldspiller vandt Ballon d’Or i både 1980 og 1981.

I alt blev det til fire mål for Bayerns førstehold, inden Zirkzee via lejeophold i først Parma og senere Anderlecht altså endte i Bologna. Tre af disse fire mål faldt i tætte opgør, først med en scoring i overtiden til at bringe Bayern foran 2-1 mod Freiburg i en 3-1-sejr, derefter med et føringsmål til 1-0 få minutter før tid i en 2-0-sejr over Wolfsburg, samt endnu et føringsmål tidligt i kampen i en 2-1 sejr over Gladbach.

Senest kom Zirkzee nok engang på tavlen, da Bologna besejrede Atalanta i en tæt kamp, der endte med en 2-1-sejr til Thiago Mottas tropper mod en af de direkte konkurrenter til de europæiske pladser. Med sejren er Bologna kravlet helt op på fjerdepladsen og ligger dermed i øjeblikket til Champions League-fodbold.

Minutter i Champions League kan det altså meget vel vise sig at skulle blive til for Joshua Zirkzees vedkommende, uanset om Bologna klarer skærene eller ej, hvis Bayern München beslutter sig for at forsøge at lokke hollænderen tilbage til Allianz Arena.