Ny sportsdirektør skal rydde op i Bayern: Ingen stjerner kan vide sig sikker

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ny sportsdirektør skal rydde op i Bayern: Ingen stjerner kan vide sig sikker

Max Eberl (2. fra venstre) efter sin første pressekonference i FC Bayern München.
Max Eberl (2. fra venstre) efter sin første pressekonference i FC Bayern München.AFP
Max Eberl er klar til at få Bayern München tilbage på sporet - og går ikke af vejen for at hente store navne, når truppen skal reorganiseres.

Ingen kan vide sig sikre. Det er nøgleordene, når Max Eberl til sommer overtager ansvaret for omorganiseringen af Bayern München, der i øjeblikket befinder sig i trængselstiden trods sejren over RB Leipzig i weekenden. 

Eberl fortalte ved sin præsentation, at den 29-årige i øjeblikket oplever "den mørke side af fodbold" - og hans kontrakt udløber i 2025, hvilket betyder, at der stadig  kan tjenes gode penge med Kimmich til sommer. "Det er vi nødt til at tænke over: Hvad skal der ske?" understregede Eberl. Så selvom man er et stort ikon i Bayern som Kimmich, så kan man ikke vide sig sikker.

Eberl vil ikke gå af vejen for at hente store navne i sin ekstremt ambitiøse plan om at gøre Bayern til en magtfuld "Mia san mia"-familie igen. Stjernerne vil (næsten) alle være på prøve i de tre måneder frem til sæsonafslutningen som den nye chef gjorde det helt klart i tirsdags, 

"Vi vil se på, hvem der kan komme og give Bayern München hjertet og sjælen til måske stadig at nå vores mål," sagde Eberl. Alle, der mangler de dyder af "karakter og mentalitet", som der er hårdt brug for i genopbygningsprocessen, kan smutte - uanset status i klubben.

Ros til Kimmich - men han skal bevise sit værd

I tvivlstilfælde gælder dette også for en leder som Kimmich. "Han har opnået utrolige ting," sagde Eberl og roste hans præstationer."Han ønsker at påtage sig et stort ansvar og er glad for at gøre alt," siger Eberl. Han ser dette som "en fremragende kvalitet", men Kimmich er også gentagne gange kørt fast.

Den nuværende træner Thomas Tuchel har ikke haft den store tillid til Kimmich. Det samme gør sig gældende på det tyske landshold, hvor Julian Nagelsmann har lavet en del om forud for EM. Kimmich er ligesom sin holdkammerat, Leon Goretzka, til eksamen hver dag i Bayern efter at begge har mistet deres status.

Fløjspillerne Leroy Sane, Serge Gnabry og den tidligere Champions League-helt Kingsley Coman er heller ikke længere urørlige. Sane spillede fremragende i første halvdel af sæsonen, men er på det seneste faldet tilbage i gamle ustabile mønstre. Gnabry har lige nu gang i en forfærdelig sæson, mens Kingsley Coman er skadet.

Flere stjerner rygtes væk

En større omorganisering er også på vej i forsvaret. Alphonso Davies er på vej til Real Madrid, den hollandske stopper Matthijs de Ligt er ofte blevet vraget af Tuchel, og Dayot Upamecano vakler mellem at være solid og utilregnelig.

Eric Dier og Sacha Boey er ligesom Bryan Zaragoza ikke andet end nødindkøb, og de bliver nødt til at byde sig til i storklubben i denne sæson. Raphael Guerreiro er en af Tuchels favoritter og starter inde, hvis han er skadesfri.

Eric Maxim Choupo-Moting og Bouna Sarr, har kontraktudløb til sommer og er uden tvivl fortid i klubben. Bortset fra kaptajn Neuer og superstjernen Kane er det kun veteranen Thomas Müller og de unge Jamal Musiala, Aleksandar Pavlovic og Mathys Tel, der formentlig kan være sikre på deres fremtid.

Eberl nævnte sidstnævnte flere gange, da han skitserede sin transferfilosofi."Vi har brug for stjerner," sagde han, men også spillere med udviklingspotentiale,"som vi er nødt til at give spilletid".

Det var også en besked til Tuchel, under hvem Tel er stagneret på det seneste. Træneren mener, at hans spillere har en pligt til, at alle "kan allerede vise sig frem for den nye træner." siger Eberl.