Roma får bøde for bevidst at opfordre bolddrenge til at spilde tiden

Roma jubler efter Stephan El Shaarawys mål i det 90. minut.
Roma jubler efter Stephan El Shaarawys mål i det 90. minut.Profimedia
AS Roma er blevet idømt en bøde på €10.000 af Serie A, efter at deres bolddrenge bevidst holdt for længe på bolden i søndagens ligakamp mod Monza.

Jose Mourinhos hold sikrede sig en dramatisk 1-0-sejr over Monza takket være Stephan El Shaarawys mål i det 90. minut.

Italiens sportsdomstol afgjorde, at Romas bolddrenge tog for lang tid på at få bolden tilbage, efter at hjemmeholdet havde scoret sejrsmålet.

"Roma fik bevist deres bolddrenge til at bremse spillet automatisk efter at målet var blevet scoret, hvilket tvang dommeren til at forlænge tillægstiden med to minutter" skrev domstolen i sin afgørelse.

Mourinho fik endnu en gang også rødt kort på sidelinien, efter at han hånede Monzas bænk ved at lave en grædende gestus.

Det betyder, at Mourinho ikke være på bænken til Romas næste ligakamp, ​​på udebane mod sin tidligere klub Inter Milan.

Den portugisiske træner har tidligere været meget højrøstet om sine tanker om bolddrenge.

I løbet af sin tid i Tottenham Hotspur roste Mourinho en klubbolddreng for hurtigt at kaste bolden til Sèrge Aurier for at tage et hurtigt indkast, der førte til et mål i en 4-2 Champions League-sejr over Olympiakos.

"Jeg elsker intelligente bolddrenge, som jeg var," sagde Mourinho dengang. "Jeg var en genial bolddreng som barn. Denne dreng i dag var genial. Han læser spillet, forstår spillet og lavede en vigtig assist."

Den tidligere Manchester United-manager kritiserede dog bolddrengene på Old Trafford for deres langsomme reaktion med at returnere bolden og erstattede dem med akademi-spillere.

I 2014, mens han var i Chelsea, slog Mourinho ud mod Newcastle Uniteds bolddrenge for spilde tiden i hans holds 2-1-nederlag på St. James Park.