Morten Frendrup og Genoa stikker en kæp i Fiorentinas europæiske forhåbninger

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Morten Frendrup og Genoa stikker en kæp i Fiorentinas europæiske forhåbninger

Lucas Beltran, til venstre, og Albert Gudmundsson kæmper om bolden.
Lucas Beltran, til venstre, og Albert Gudmundsson kæmper om bolden.AFP
VAR forvandlede sig fra ven til fjende for Genoa, som tog føringen fra straffesparkspletten i 1-1-kampen mod Fiorentina, inden endnu et straffespark blev annulleret, da det nægtede Alberto Gilardinos mænd den første sejr på Stadio Artemio Franchi, siden Serie A indførte reglen om tre point for en sejr.

Med et øje på den kommende kvartfinale i Conference League valgte Vincenzo Italiano at foretage seks ændringer i sin Viola-opstilling.

Værterne troede at de havde fået den perfekte start, da Andrea Belotti scorede midtvejs i første halvleg, men VAR greb ind og annullerede målet.

Angriberen var blevet sendt i dybden af Lucas Beltran, og afsluttede fladt på tværs af Josep Martinez' mål, men det viste sig, at hans skulder lige akkurat var i en offsideposition.

Den lille margin skulle vise sig at være brugbar for gæsterne, da den tillod Genoa at nulstille og senere korrekt drage fordel af en dommerkendelse endnu en gang. Under pres skabte en tilbagelægning fra Lucas Martínez Quarta, alskens kaos i værternes straffesparksfelt.

Pietro Terracciano greb ind og afviste Caleb Ekubans første forsøg, og angriberen nåede ikke frem til riposten, da han blev fældet af Fabiano Parisi.

Dommer Davide Di Marco pegede uden tøven på pletten, og tre minutter før pausen var det Albert Gudmundsson, der sendte sit hold på vej mod det, der ville have været en historisk sejr på det efterfølgende straffespark.

Som et resultat heraf brugte Italiano Arthur Melos erfaring i anden halvleg. Værterne var kun syv point fra europæisk kvalifikation før kick-off, og selvom de har europæiske ambitioner, er deres Serie A-kampagne også langt fra slut.

Trænerens halvlegsudskiftning fik hurtigt den ønskede effekt, da Jonathan Ikone udlignede ni minutter efter pausen ved at heade Giacomo Bonaventuras indlæg ind ved bagerste stolpe.

Alt det hårde arbejde så ud til at falde til jorden, da Di Marco signalerede for endnu et straffespark til Genoas fordel, da han mente, at Michael Kayode havde hevet Mateo Retegui i jorden, defter et hjørnespark blev slået ind. Men efter endnu et kig på skærmen ved siden af banen, omstødte dommeren sin oprindelige beslutning.

Med 20 minutter tilbage pressede begge hold på for en sejr, men de var ikke i stand til at skabe en mulighed, der gjorde det muligt at stjæle alle tre point. Værterne skal nu forberede sig på et vigtigt europæisk opgør, mens gæsterne rejser hjem for at ærgre sig over, at de ikke fik et historisk resultat.

Flashscore Man of the Match: Giacomo Bonaventura (Fiorentina)

Fiorentina - Genoa spillerbedømmelser
Fiorentina - Genoa spillerbedømmelserFlashscore

Tjek alle kampstatistikkerne med Flashscore.