Italiens rekordmålscorer Gigi Riva er død, 79 år gammel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Italiens rekordmålscorer Gigi Riva er død, 79 år gammel
Luigi Riva med Fabio Cannavaro i 2008.
Luigi Riva med Fabio Cannavaro i 2008.AFP
Luigi 'Gigi' Riva, Italiens topscorer for landsholdet gennem tiden, er død i en alder af 79 år, rapporterer italienske medier mandag.

Riva, hvis stærke fysik og kraftfulde skud gav ham kælenavnet Rombo di Tuono (Tordenskraldet), scorede 35 mål i 42 kampe for landsholdet.

Riva var blevet syg i sit hjem på Sardinien i weekenden og var under behandling for et formodet hjerteproblem.

Han var en del af det italienske hold, der vandt EM i 1968, og spillede også ved VM i 1970, hvor de vandt sølv efter det store brasilianske hold med Pelé.

Sammen med sin næsten-navnebror Gianni Rivera var Riva en af italiensk fodbolds trækplastre, da farvefjernsynet bragte live fodbold ud til et bredere publikum. Han blev nummer to efter Rivera i kampen om Ballon d'Or-trofæet, der blev tildelt Europas bedste spiller i 1969.

Riva spillede næsten hele sin klubkarriere i Cagliari og blev topscorer i Serie A, da det sardinske hold i 1970 vandt det italienske mesterskab for eneste gang i klubbens historie. Han var ærespræsident i klubben på tidspunktet for sin død.

Skader ødelagde den sidste del af hans karriere og tvang ham til at trække sig tilbage i 1976, efter at han havde scoret 164 ligamål for Cagliari i 315 kampe. Han blev Serie A-topscorer tre gange.

Riva tjente efterfølgende i mange år som medlem af landsholdets stab, herunder i 2006, da Italien vandt verdensmesterskabet.