Inter dukker Lazio uden Isaksen og udbygger føring i Serie A

Francesco Acerbi og Co. formåede nok engang at holde nullet.
Francesco Acerbi og Co. formåede nok engang at holde nullet.Andreas Solaro/AFP
Formstærke Inter udbyggede søndag aften sin føring i Serie A.

På udebane i Rom slog Inter således midterholdet Lazio 2-0 efter scoringer af den argentinske bomber Lautaro Martínez og franske Marcus Thuram.

Dermed har Inter nu fire point ned til sin nærmeste forfølger, Juventus, der fredag kun fik 1-1 mod Genoa.

Uden skadede Gustav Isaksen bed Lazio ganske godt fra sig, men Inters offensive spillere udgjorde forskellen efter et par skarpe aktioner.

Kort før pausen forærede hjemmeholdets wingback Adam Marusic en friløber til Martínez med en rystende svag tilbagelægning, og argentineren kvitterede ved at runde keeper Ivan Provedel og sætte bolden i nettet.

Det var Inter-kaptajnens ligamål nummer 29 i 2023, og det er ikke gjort bedre i klubben siden 1958.

Lazio var tæt på en udligning i starten af anden halvleg, men da Thuram efter 66 minutter øgede til 2-0 efter en omstilling gik gassen af værternes ballon, og Inter cruisede sig til de tre point.

Tidligere søndag fik den danske landsholdsback Rasmus Nissen Kristensen en uheldig hovedrolle, da han og Roma tabte 0-2 hos Victor Kristiansen og Bologna.

Kort inde i anden halvleg var den tidligere FC Midtjylland-profil således uheldig at rette bolden ind i eget net i sit forsøg på at afværge et indlæg.