Hernandez-mål hjælper AC Milan til smal sejr over de regerende mestre

Theo Hernandez fejrer sit mål med Raphael Leao.
Theo Hernandez fejrer sit mål med Raphael Leao.AFP
AC Milan holdt liv i deres titelambitioner med en hårdt tilkæmpet 1-0 sejr over de regerende mestre SSC Napoli og forlængede dermed deres ubesejrede Serie A stime til ni kampe.

Stefano Pioli stod i spidsen for sin 220. kamp som cheftræner for Rossoneri, hvilket placerer ham på niveau med den legendariske Arrigo Sacchi.

Men den milepæl blev næsten ødelagt af et tidligt Napoli-mål, da Khvicha Kvaratskhelia driblede forbi Matteo Gabbia og fandt Giovanni Simeone, hvis nærgående afslutning gik et mulehår forbi mål.

Men Milan fandt snart deres flow og brød dødvandet med et mål, som utvivlsomt ville have fået et anerkendende nik med på vejen fra Sacchi.

Rafael Leao sendte en sublim pasning ind til Theo Hernandez, og franskmanden tog en enkelt berøring, før han sendte et klinisk skud forbi Pierluigi Gollini.

Efter en sløv start havde Milan pludselig fundet rytmen, og Leaos skud fra distancen tvang Gollini til en fin redning. Det var, alt i alt, en solid første halvleg for Piolis mænd, men Davide Calabrias skadespause lagde en lille dæmper på begivenhederne.

Gollini var tæt på at forære Rossoneri endnu en scoring kort efter pausen, da han fik Alessandro Florenzis afrettede skud, som næsten sneg sig igennem hans hænder, til at gå i mål, mens Olivier Giroud ventede på at kaste sig over bolden.

Kampen blev spillet i et hæsblæsende tempo, og Napolis halvlegsindskifter Matteo Politano og Simeone var begge tæt på at udligne.

Der var en markant forbedring at se fra Napoli efter pausen, da Politano var endnu tættere på at bringe balance i regnskabet med et skruet langskud, som sejlede centimeter forbi stolpen. Milan forsøgte sig med Leao, men den portugisiske landsholdsspiller kunne ikke finde målet, da han blev spillet fri af Yunus Musah.

Værterne klyngede sig til føringen i slutfasen, da Jesper Lindströms indlæg prellede af på Jan-Carlo Simic og ramte stolpen.

Men Piolis mænd havde gjort nok til at sikre tre vigtige point og sende de livlige napolitanere ud i et nederlag - og dermed afslutte en otte kampe lang ubesejret stime på udebane mod Rossoneri.