40 år gammel fredspagt skal forhindre sammenstød mellem Inters og Milans fans i derby

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
40 år gammel fredspagt skal forhindre sammenstød mellem Inters og Milans fans i derby
Cheerleaders er rivaler, men uden vold
Cheerleaders er rivaler, men uden voldProfimedia
I en kamp hvor Inter potentielt kan hente titlen mod AC Milan i et dramatisk, kunne man godt forestille sig, at der ville være højrisiko for sammenstød mellem de to holds tilhængere. Men på trods af alt dramaet omkring derbyet forventer politiet ingen større problemer på tribunerne (eller uden for dem), alt sammen på grund af en pagt, der blev underskrevet for 40 år siden.

Et derby er normalt synonymt med spænding, dramatik og desværre og vold fra tid til anden. Når en bys rivaler mødes, hæver myndighederne sikkerhedsniveauet for at dæmme op for uenigheder, som næsten altid er uundgåelige, undtagen i... Milano.

Inter og AC Milan er rivaler og kæmper om herredømmet over byen, men der har ikke været sammenstød mellem de to holds tilhængere i over 40 år. Årsagen? En ikke-aggressionspagt mellem ultras fra hver klub, som stadig gælder i dag.

I 1980, da hooliganismen var på sit højeste i England, spredte volden sig i europæisk fodbold, og Milano var skueplads for en tragedie. En 21-årig Inter-fan døde i nærheden af San Siro i sammenstød efter kampen. Det var den episode, der fik lederne af ultras på hver side til at give hinanden hånden for en sundere rivalisering.

Følg AC Milan - Inter på Flashscore

Og selv hvis Inter bliver kronet som mestre på bekostning af AC Milan denne mandag, bør der ikke være nogen sammenstød.

Faktisk er det nok værd, at huske, at sidste sæson, efter at Federico Dimarco havde sunget fornærmende sange mod Rossoneri-fansene efter deres eliminering i semifinalen i Champions League, fik han leveret en ikke så fredelig besked af Milans tifosis: "Dimarco, koncentrer dig om at spille, eller vi får dig til at sluge din tunge".

Der var frygt for, at spændingerne ville eskalere, men tilhængerne løste problemet i mellem sig , og spilleren undskyldte prompte.

"Der har været denne pagt i 40 år, og det er en garanti for alle, ellers ville Milano være en slagmark," forklarede Marco Ferdico, leder af Inters Ultra.

Slaget mellem de to rivaler starter i aften kl. 20.45

Stillingen i Serie A
Stillingen i Serie AFlashscore