Oliver Kahn om Bayern-exit: "Vi var nødt til at skilles"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Oliver Kahn om Bayern-exit: "Vi var nødt til at skilles"

Oliver Kahn talte om at forlade FC Bayern og sin tid i Saudi-Arabien.
Oliver Kahn talte om at forlade FC Bayern og sin tid i Saudi-Arabien.AFP
Oliver Kahn har brugt de sidste par uger på at rejse gennem Saudi-Arabien. Der besøgte han forskellige klubber, stillede op til fotos med blandt andre Cristiano Ronaldo og Neymar - og roste landets sportslige udvikling. Det var "interessant" at se, hvordan Saudi Pro League "vil udvikle sig i fremtiden", skrev Kahn på Instagram. Han gav også et indblik i sit liv i et tv-interview - og talte om det svære exit for ham fra de tyske rekordmestre Bayern München.

Kahn om Bayern-exit: "Ikke en nem tid".

"Når man kommer til et punkt i en klub, hvor man har forskellige meninger, måder at tænke på eller synspunkter om visse emner - udvikling, strategi eller ledelse - og man ikke kan bringe dem sammen, tror jeg, det er bedre for begge parter at gå hver sin vej," sagde Oliver Kahn til det arabiske program Korarotana.

"Det var klart, at det ikke ville blive en nem opgave," fortsatte Kahn,"Det var en stor udfordring, fordi Bayern München har været så succesfulde i det sidste årti og vundet næsten alt, Champions League to gange, mange pokaler og også det tyske mesterskab. Det var ikke let, og mit job var at holde klubben på det højeste niveau. Og på det tidspunkt var Bayern München nummer et i Europa." Derfor, sagde han, var det "ikke en nem tid", men en "udfordrende tid, men en fantastisk tid", hvor han havde "lært en masse".

"Livet handler ikke kun om fodbold"

Kahn så også tilbage på sin aktive karriere:"Ja, jeg var målmand. Det er lang tid siden, men det er min arv. Når jeg møder folk på gaden, genkender alle mig som Oliver Kahn: målmanden, den aggressive fyr, højlydt på banen. Det har jeg ikke noget problem med."

Det var en tid, hvor trænere trænede målmænd til at være sådan," indrømmer Kahn, der beskriver sit aktive karrierestop som et "cut":"Jeg ville prøve noget andet, studerede, afsluttede min MBA (Master of Business Administration). Livet handler ikke kun om fodbold. Ja, jeg havde en drøm om at blive målmand. Men jeg havde også en drøm om at blive forretningsmand, iværksætter. Det er derfor, jeg valgte denne vej efter min karriere."

Han sagde, at afslutningen på hans karriere var svær for ham:"Når øjeblikket kommer, hvor du afslutter din karriere, din sidste kamp, din afskedskamp - og jeg spillede min sidste kamp på Allianz Arena foran 75.000 tilskuere, er det noget meget specielt. Det er, som om man sidder i et lyst rum, og pludselig slukkes lyset."

Kommentar til Saudi Pro League:"Det er ikke nok at købe spillere."

I 2017 besøgte Kahn Saudi-Arabien for første gang:"Jeg arbejdede sammen med det saudiarabiske fodboldforbund. Vi var involveret i nogle projekter som målmandstræning. På det tidspunkt fornemmede jeg en kreativ atmosfære. En atmosfære af forandring. Alle var meget ambitiøse, og det kunne jeg godt lide. Folk var interesserede, åbne, respektfulde og venlige."

Siden da, siger han, har meget ændret sig, og livskvaliteten i ørkenstaten er fortsat med at stige. I 2017 så man begyndelsen på alt det, man ser nu":"Man kan se, at tingene virkelig bevæger sig fremad."

Kahn ser nuanceret på det faktum, at klubberne Al-Nassr, Al-Ittihad, Al-Ahli og Al-Hilal, som er støttet af den saudiske statsfond, har lokket en række stjernespillere fra Europa til Saudi-Arabien med imponerende lønninger:"Der er nogle eksempler på, at penge alene ikke er nok, selv ikke i Europa. Det er ikke nok at købe spillere. Man er nødt til at finde den rigtige blanding. Man skal finde en balance, udvikle sine egne spillere, binde fansene ordentligt til klubben. Til det har du brug for folk med fodbolderfaring, som ved, hvordan man håndterer disse situationer."

Saudi-Arabien har udviklet en"fantastisk base", hvorfra de kan tage de næste skridt, sagde han.