Vitesse fratrækkes 18 point og rykker ned efter overtrædelse af licens-system

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Vitesse fratrækkes 18 point og rykker ned efter overtrædelse af licens-system
Vitesse-træner Edward Sturing.
Vitesse-træner Edward Sturing.Profimedia
Den hollandske 1. divisionsklub Vitesse Arnhem fik en rigtig dårlig nyhed fredag. Licensudvalget i det hollandske fodboldforbund KNVB fratrak 18 point fra klubben i stillingen. Det betyder, at nedrykningen fra den bedste række er en realitet.

KNVB udtalte i en officiel erklæring, at"sanktionsniveauet er baseret på den ekstraordinære alvorlighed og omfanget af overtrædelserne af licenssystemet". Vitesse hævdes at have afgivet forkerte erklæringer under undersøgelsen af mulige overtrædelser af sanktionsloven og aktivt tilbageholdt oplysninger, der siges at have været af stor betydning for den juridiske vurdering.

Det kan endnu ikke udelukkes, at fodboldklubben fra grænsebyen Arnhem vil blive pålagt yderligere sanktioner. Komitéen vil gerne undersøge yderligere mulige lovovertrædelser i de kommende uger og forventer, at Vitesses ledelse kommer med yderligere oplysninger i den forbindelse.

Pointfradraget betyder, at Vitesse officielt er rykket ned i den næstbedste række Keuken Kampioen Divisie. Den sportslige situation i den traditionsrige klub, der blev grundlagt i 1892, er allerede ekstremt anspændt. Selv uden den straf, som KNVB har uddelt, ville de stadig ligge i bunden af tabellen. Fradraget på 18 point betyder, at de endda er et point fra bunden af Eredivise-tabellen.

Tidligere havde Vitesse spillet i Eredivisie uden afbrydelse i 35 år. Klubben har besluttet ikke at appellere.