Redaktøren anbefaler: Clásico, Superliga-knaldperle i Brøndby og FA Cup-semier

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Redaktøren anbefaler: Clásico, Superliga-knaldperle i Brøndby og FA Cup-semier
Opdateret
Cole Palmer er på hævnmission mod sin gamle klub, Manchester City. Han bliver også afgørende for Chelseas chancer.
Cole Palmer er på hævnmission mod sin gamle klub, Manchester City. Han bliver også afgørende for Chelseas chancer.Profimedia
Weekenden er her, med alt, hvad det indbefatter af topsport. Især i fodboldverdenen er der noget at komme efter, da topkampen i Superligaen intensiveres, samtidig med at Manchester City og Chelsea mødes i FA Cup-semifinalerne, og søndagen afrundes med en Clásico på Bernabeu. Vi har gravet et par anbefalinger frem til dig her!

Lørdag:

FA Cup: Semifinale mellem Manchester City og Chelsea - Kl. 18.15

Chelsea er ved Gud et bøvlet hold at finde ud af for tiden, hvor de svæver mellem i perioder at spille helt forrygende fodbold, som for eksempel i 6-0 nedsablingen af Everton i midtugen, og levere på et defensivt håbløst niveau, som i de to 2-2 kampe mod bundproppen Sheffield United samt Burnley. Velkommen til Maurizio Pochettinos verden. 

Chelsea mod Everton
Chelsea mod EvertonOpta by Stats Perform

Nøglen til en overraskende sejr på Etihad mod frygtindgydende Manchester City ligger dog i en spiller, som de har kapret i netop City inden sæsonen.

Cole Palmer er simpelthen i afsindig form for tiden, og den 21-årige englænder, der stod for fire mål mod Everton og hattrick i den vanvittige 4-3 sejr over Manchester United, er uden tvivl opsat på at vise sin tidligere klub, at de gjorde en fejl af de større ved at sælge ham til Chelsea.

For en pris på "blot" 350 millioner kroner og et facit på 20 mål og ni assists indtil videre i sæsonen har det indtil videre i ret så høj grad peget af at være et decideret kup for Chelsea, der ellers selv så ofte har måttet se tidligere spillere fra overskudslageret vende tilbage for at forpeste deres tilværelse. 

Som for eksempel Kevin de Bruyne, der bliver lige så instrumental for City i semifinalen efter at have leveret en indsats under det normale verdensklasseniveau i Citys Champions League-exit mod Real Madrid. 

 City er ganske klare favoritter mod Chelsea, som de ikke har lidt nederlag til, siden de gjorde det to gange på en måned i 2021, men med så uforudsigelige præstationer, som de blå leverer for tiden, så ved man virkelig aldrig, hvad der kan ske.

Søndag spiller Manchester United mod Coventry i den anden semifinale. Men man må antage, at det er denne kamp, der bliver den største fodboldoplevelse.

Søndag

Finale i ATP-turneringen i München

Holger Rune er i skrivende stund godt på vej mod et hattrick ved turneringen i München. De to, foregående år har den unge dansker nemlig trukket sig sejrrigt ud af ATP 1000-turneringen.

Hjemmebanefavoritten Alexander Zverev røg højest overraskende ud fredag eftermiddag, og dermed er kursen til en finaletriumf blevet noget nemmere for den andenseedede Rune, der har døjet noget med formkurven på det seneste, men som dog alligevel formåede at give verdens ubetinget bedste spiller netop nu, Jannik Sinner, en seriøs gang modstand i Monte Carlo i sidste uge.

Tilbage i turneringen er dog stadig en kapacitet som amerikanske Taylor Fritz, så vejen til en tredobbelt triumf i det sydtyske er dog stadig ikke just nogen let omgang for Rune. Hvis han kan finde sit "big-game-performer"-gen frem, så ser det dog meget lovende ud for vores nationale superstjerne.

Brøndby - FC Midtjylland, søndag kl. 18.00

Man kan ikke beskylde stemningen i toppen af Superligaen for at blive mindre intens, for især de to øverste, FC Midtjylland og Brøndby, holder et solidt greb i kraven på hinanden.

Begge hold tabte to point i sidste runde, da Brøndby modtog en sen udligning i Århus, mens holdet fra Heden måtte se Kevin Diks udligne på straffe til 2-2, da de havde FCK på besøg.

Ohi Omoijuanfo efter Sean Klaibers smukke scoring i Århus
Ohi Omoijuanfo efter Sean Klaibers smukke scoring i ÅrhusBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det giver FCK en gylden mulighed for at mave sig tilbage i mesterskabskampen, hvis søndagens hovedkamp i Superligaen på Brøndby Stadion skulle ende i endnu en pointdeling.

På papiret ligger det hele dog bedst til drengene fra Vestegnen, som har slået FCM med netop 1-0 i deres tre, seneste opgør i Superligaen. Brøndby fører dertil stadig på en bedre målforskel, så selvom de er ubesejrede i de seneste 16 kampe i Superligaen, så vil et uafgjort stadig være spiseligt for dem.

Stillingen
StillingenFlashscore

En sejr vil dog selvsagt være endnu mere kærkommen, og båret frem af et med garanti kampklart publikum, der har for vane at levere et ekstra niveau i topkampe som disse, vil Thomas Thomasbergs mandskab blive sat under maksimalt pres. 

Begge hold kan stille med stærkeste trupper, så man skal lede længe for at finde en undskyldning for, at det skulle blive en blodfattig affære.

Clásico, søndag kl. 21.00

Det er “make or break” for FC Barcelona, når de runder søndagens fodbold af med at løbe på banen hos deres ærkefjender fra Real Madrid og et som altid sydende og boblende Santiago Bernabeu.

De to hold led helt forskellige skæbner i midtugens Champions League-kampe, hvor FC Barcelona smed en virkeligt stærk hånd mod PSG.

Efter at være kommet foran tidligt i kampen ødelagde et rødt kort til den stærke centerback Ronald Araujo totalt udgangspunktet for kampen, hvilket PSG udnyttede til at slå catalanerne med 4-1, blandt andet på to mål af Kylian Mbappé.

Seneste opgør mellem de to hold
Seneste opgør mellem de to holdOpta by Stats Perform

At Xavi fik sin tredje udvisning som træner, og dermed allerede har fået flere udvisninger fra bænken end som spiller, hjalp ikke på sagerne.

Omvendt gjorde Real Madrid endnu engang det, som Real gør bedst i CL, nemlig at vinde, trods et på papiret svært udgangspunkt. En hjørnestatistik på 16-0 til Manchester City havde ingen indflydelse på kampen, som Real i stedet vandt efter endnu engang at have trukket det lange strå i en konkurrence fra straffesparkspletten.

Med et forspring på otte point i ligaen vil en sejr til Real være et reelt dødsstød for Barcelona, der omvendt kan formindske forspringet til fem point med en triumf på Bernabeu. 

Let bliver den opgave dog langt fra. 

Barca har ikke vundet på Bernabeu siden 4-0-afklapsningen i marts 2022, og med den mentale vitaminindsprøjtning, Real fik på Etihad Stadium, vil de komme revitaliserede ind til kampen mod Blaugrana.

H2H
H2HFlashscore

Omvendt, så er det svært at forestille sig, at skuffelsen ikke stadig sidder i kroppen på brokkehovedet Xavi og hans mænd. Hvis de vil have noget ud af sæsonen, så er det dog nu, det drejer sig om. De har haft kniven på halsen før, men der er ikke tvivl om, at garvede Carlo Ancelotti har de fleste kort på hånden mod Barcelona, der ligger og roder på randen af knockout.

Redaktør Søren Jakobsen
Redaktør Søren JakobsenFlashscore