Van Gaal vender tilbage til kriseramte Ajax i ny rådgiverrolle, meddeler den hollandske klub

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Van Gaal vender tilbage til kriseramte Ajax i ny rådgiverrolle, meddeler den hollandske klub

Van Gaal har været arbejdsløs, siden han forlod sin rolle som hollandsk landstræner.
Van Gaal har været arbejdsløs, siden han forlod sin rolle som hollandsk landstræner.Reuters
Ajax Amsterdam har hyret deres tidligere cheftræner Louis van Gaal (72) som rådgiver, oplyser den hollandske klub tirsdag, hvor de forsøger at afslutte en række skuffende resultater.

Ajax ligger på 15. pladsen i Eredivisie-tabellen med 18 hold og har ikke vundet en kamp siden åbningsweekenden på trods af, at de har brugt over 100 millioner euro på nye spillere i den forgangne sæson.

Ajax sluttede på tredjepladsen i sidste sæson og kvalificerede sig ikke til Champions League for første gang i 13 sæsoner.

Van Gaal, 72, vandt tre ligamesterskaber og Champions League i 1995 som cheftræner for Amsterdam-holdet mellem 1991 og 1997.

"Jeg vil gerne hjælpe Ajax, jeg vil gerne bidrage med min fodboldviden," siger Van Gaal i en udtalelse. "Vi skal finde vejen op igen."

I sidste uge fyrede Ajax deres fodbolddirektør Sven Mislintat, som først var blevet udnævnt i maj, i et forsøg på at dæmpe uroen i og omkring klubben på grund af deres skuffende resultater.

Fyringen af Mislintat kom få timer efter, at deres hjemmekamp mod Feyenoord måtte afbrydes, da fansene begyndte at gøre oprør, da Ajax var bagud 3-0.

Ajax tabte i sidste ende kampen 4-0, da den resterende del blev spillet sidste onsdag.

Ajax' udekamp mod RKC Waalwijk sidste lørdag blev også afbrudt et par minutter før tid, efter at RKC's målmand Etienne Vaessen blev slået ud i et sammenstød med en modspiller - mens Ajax førte 3-2.

I løbet af sin 30 år lange karriere som træner har Van Gaal også stået i spidsen for Barcelona, Bayern München og Manchester United og blev nummer tre med det hollandske landshold ved VM i 2014.