Feyenoord viste ingen nåde over for kriseramte Ajax i udsat kamp

Feyenoords Santiago Gimenez scorede et hattrick, der strakte sig over tre dage.
Feyenoords Santiago Gimenez scorede et hattrick, der strakte sig over tre dage.AFP
De hollandske mestre fra Feyenoord spildte ikke tiden med at gøre ondt værre for Ajax, og endte med at slå deres værter med 4-0, da de to klubber onsdag afsluttede deres hollandske ligakamp, som blev afbrudt i weekenden.

Feyenoords mexicanske landsholdsangriber Santiago Gimenez fuldendte sit hattrick med endnu et mål, da de to hold spillede de sidste 34 minutter bag lukkede døre, på Johan Cruyff Arena i Amsterdam.

Kampen blev afbrudt søndag, da fans kastede nødblus ind på banen, og politiet brugte tåregas til at sprede oprørske fans uden for stadion.

Ajax var bagud 3-0 i anden halvleg, da kampen først blev afbrudt i det 56. minut, før den blev afbrudt.

Gimenez skulle kun bruge tre minutter, efter at spillet var blevet genoptaget, og Feyenoord var i boldbesiddelse 10 minutter fra midterlinjen, før han scorede til 4-0 på en returbold, efter at Igor Paixao havde fået sit første forsøg blokeret.

Det var kun anden gang, at Feyenoord scorede fire mål på udebane mod de traditionelle rivaler fra Ajax, og sejren bragte dem op på tredjepladsen i tabellen.

Nederlaget øger presset på den nye træner Maurice Steijn, hvis fremtid har været genstand for mange spekulationer. Efter søndagens fiasko fyrede Ajax deres tekniske direktør Sven Mislintat, som havde udpeget Steijn, og klubbens øverste administrator Pier Eringa trak sig få timer før onsdagens kick-off.

Ajax, som har haft en dårlig start på sæsonen med kun én sejr, ligger på 14. pladsen i ligaen med 18 hold. De sluttede på tredjepladsen i sidste sæson og formåede ikke at kvalificere sig til Champions League for første gang i 13 sæsoner.