Tragikomiske Liverpool-koks sender Arsenal tilbage i titelkampen

Arsenal udnytter Liverpool-koks til at vinde topbrag
Arsenal udnytter Liverpool-koks til at vinde topbragProfimedia
Arsenal spillede sig søndag for alvor tilbage i den engelske mesterskabskamp med en sejr over Liverpools førerhold.

Hjemme på Emirates Stadium i London vandt Mikel Artetas mandskab med 3-1 efter en kamp med et forsvarskoks i hver ende.

Sejren betyder, at Arsenal på Premier Leagues andenplads blot har to point op til Liverpool efter 23 spillerunder. Manchester City har dog spillet to kampe færre og kan true bagfra.

Arsenals brasilianske angriber Gabriel Martinelli stod for et på mange måder komisk mål til 2-1 midtvejs i anden halvleg, før Leandro Trossard i overtiden cementerede sejren med målet til 3-1.

Martinelli kom ud i en løbeduel med Liverpool-forsvareren Virgil van Dijk ned mod gæsternes mål.

Van Dijk forsøgte at afskærme brasilianeren, så en fremadstormende Alisson i Liverpool-målet kunne losse bolden væk, men Martinelli fik i rette øjeblik presset van Dijk over i Alisson.

De to Liverpool-folk ramlede sammen, mens Martinelli tog bolden og trillede den ind i det tomme mål.

Arsenal-Liverpool - Spiller-karakterer
Arsenal-Liverpool - Spiller-karaktererFlashare

Scoringen til 2-1 var ikke den eneste gave, der blev udvekslet i topbraget. Tre minutter inde i første halvlegs tillægstid, var Arsenals Gabriel i gavehumør ved Liverpools udligning til 1-1.

Et Liverpool-angreb var ved at løbe ud i ingenting, men gæsternes colombianske angriber Luis Diaz fik prikket til bolden, der røg op på Gabriels arm og videre ind i mål.

Bukayo Saka havde efter et lille kvarters spil bragt Arsenal foran med 1-0.

Arsenal måtte spille de sidste omkring ti minutter - inklusiv syv minutters tillægstid - med en mand i undertal efter en udvisning til Ibrahima Konate, der modtog sit andet gule kort.

Selv om det måske skabte nervøsitet flere steder på tribunerne, så fik Arsenal-fansene en sidste scoring at glæde sig over.

Indskiftede Leandro Trossard manglede i overtiden afleveringsmuligheder på venstrekanten og endte med selv at skyde på mål fra en spids vinkel. Skuddet snittede Virgil van Dijks fod og gik heldigt i mål.

Liverpool topper Premier League med 51 point foran Arsenal med 49 point. Manchester City, der har spillet to kampe færre end de øvrige tophold, har 46 point.