Fulham ødelagde Arsenals nytårsfest på Craven Cottage

Bobby De Cordova-Reid fejrer, hvad der viste sig at være sejrsmålet mod Arsenal.AFP
Noget af en bet for Mikel Artetas mandskab. Fulham tog på årets sidste dag en ganske overraskende sejr over deres højtflyvende naboer fra Arsenal efter en anden halvleg, hvor gæsterne ikke fik produceret noget som helst.

Arsenal jagtede en retur til førstepladsen i kampen mod deres lokalrivaler fra Fulham på årets sidste dag. En sejr ville se dem overhale både opkomlingene fra Aston Villa såvel som Liverpool, der sad på øverste skammel i Premier League.

Opstillinger
OpstillingerFlashscore

Fulham er inde i en dårlig periode, hvor de i de seneste to kampe har tabt klart til henholdsvis Burnley og Bournemouth, så gæsterne var klare favoritter til at tage alle tre point.

Det gjorde en god start meget for at hjælpe på. Som flere gange før i sæsonen, så var det unge Bukayo Saka, der efter bare fem minutter bragte The Gunners i front.

Den tidligere Arsenal-keeper Bernd Leno så ikke helt godt ud i situationen, da han parerede en afslutning i det lange hjørne lige ud i fødderne på Saka, der næsten ikke kunne undgå at score.

Fulham kom dog lige så stille ind i kampen igen, og efter en halv time fik de såmænd udlignet til 1-1.

En lynsnar kontra blev sat i værk, efter Saka smed bolden væk og den efterhånden 35-årige Willian sendte Tom Cairney afsted på venstrekanten. Han svirpede med sin første berøring en fremragende pasning ind over, som Raul Jimenez tørt sendte ind bag David Raya. En glimrende scoring.

Jiminez stod for Fulhams udligning
Jiminez stod for Fulhams udligningAFP

Den stilling holdt til pausen i et opgør, der viste sig noget mere jævnbyrdigt, end det havde set ud fra udgangspunktet.

I anden halvleg fortsatte Fulham med at være en torn i siden på Arsenal, og efter knap en time kom de foran.

På kampens blot andet hjørnespark opstod der en gang flippermaskine-spil inden foran Raya, og Bobby De Cordova-Reid kunne til sidst sende bolden højt i nettet.

En noget overraskende udvikling på en kamp, som Arsenal så ud til at have haft foden på i første del af opgøret.

Saka fik kort efter en kæmpe chance for at blive dobbelt målscorer, men han valgte at sende bolden halvvejs ud af stadion, i stedet for at bringe Arsenal foran på ny.

Arsenal døjede gevaldigt med at producere chancer mod værterne, og med fem minutter igen var Fulham endda tæt på at bringe sig på 3-1, men Andreas Pereira placerede sit flotte frisparksforsøg på overliggeren, hvorfra bolden sprang tilbage i spil.

På dette tidspunkt havde Arsenal endnu ikke ramt målet i anden halvleg, og Leno tog sig flot af de bolde, der kom i nærheden af hans felt, samtidig med at Fulham generelt kæmpede med næb og kløer for at holde føringen.

Det gjorde de på overbevisende facon, og Arsenal fik ikke produceret noget, der for alvor var farligt i resten af kampen.

Dermed endte det hele med en noget overraskende sejr på 2-1 til Fulham, der dermed tog et stort skridt væk fra nedrykningszonen, samtidig med at de gjorde Arsenals nytårsfest til noget af en fuser.