Mika Biereth drømmer om at slå igennem i Arsenal: Tiden i Graz giver mig gode muligheder

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Mika Biereth drømmer om at slå igennem i Arsenal: Tiden i Graz giver mig gode muligheder
Mika Biereth jubler over en scoring for Sturm Graz
Mika Biereth jubler over en scoring for Sturm GrazProfimedia
Den danske angriber tillader sig at drømme stort. Biereth er dog også realist efter flere lejeophold, men er sikker på der nok opstå muligheder efter en flot halvsæson i Sturm Graz.

Navnet Mika Biereth er måske ikke et der vækker genklang i fodbold-Danmark. Den 21-årige angriber er født og opvokset i England, og udover en dansk far, er der også bosniske aner i Sturm Graz-spilleren, der har taget sin nye klub med storm. Selv beholder Biereth benene på jorden.

”Starten har været okay. Otte mål i 11 kampe er ikke så ringe endda for en angriber. Det hjælper selvfølgelig også, at jeg spiller for et tophold, og ikke for et bundhold som jeg gjorde i Motherwell. Udenfor for banen er jeg også blevet godt integreret. Presset er anderledes i Graz. I Motherwell skulle vi bare have noget med fra kampene, her skal vi vinde”, lyder det fra Mika Biereth til Flashscore.dk

Opholdet i Østrig er det tredje lejeophold for Biereth, der tidligere har været sendt på græs i hollandske RKC Waalwijk, skotske Motherwell, og senest altså Sturm Graz i Østrig, hvor han er holdkammerat med den tidligere FCK-spiller William Bøving.

Biereths ligakampe de seneste sæsoner
Biereths ligakampe de seneste sæsonerFlashscore

De mange lejeophold giver visse udfordringer for den unge dansker.

”Det er ikke helt nemt. Det hele er jo nyt hver gang, og det er de samme ting man skal lære. De samme ting der skal gentages med nyt sted, nye holdkammerater osv. Heldigvis er jeg startet godt både i Motherwell og i Graz, og det har selvfølgelig hjulpet med at falde til”, lyder vurderingen fra Biereth.

Byttet fra Motherwell, der ligger i den nederste halvdel i den skotske Premier League, til den for tiden næstbedste klub i Østrig, har været godt for Biereths udvikling. Han synes selv at Graz har godt styr på unge spillere, som der er mange af på holdet.

”De har et godt øje for at tage unge spillere ind, og give dem mulighederne. For mig har det været nemt, især fordi vi spiller med to angribere. Det hele kommer fra træneren og sportsdirektøren. Der giver unge spillere stor tillid”, konkluderer Mika Biereth.

Den danske U21-landsholdsspiller er på kontrakt i den engelske storklub Arsenal. Efter en tid som ungdomsspiller i både Chelsea og Fulham, kom Biereth til det nordlige London i 2021, hvor kontrakten udløber i sommeren 2025. Drømmene er der ingen tvivl om hos angriberen.

”Det er min store drøm at spille for Arsenal. Det er ikke blevet nemmere at komme på holdet, men hvis jeg får chancen, må jeg jo forsøge at gribe den”.

The Gunners har en overflod af stærke navne, og selvom Biereth håber på en fremtid i Arsenal er han også realistisk om at fodboldens verden kan være ubarmhjertig.

”Jeg skal tilbage til sommer, og så skal jeg bare bevise mig selv. Med mine seneste lejeophold, synes jeg, at jeg har givet mig selv muligheden for at overbevise om mit værd. Hvis de ikke ønsker mig, så kommer der nok nogle muligheder andre steder”, kommer det fra Biereth.

En af mulighederne kunne ligge lige for danskerens farlige fødder. Sturm Graz har tidligere vist interesse i at gøre lejeaftalen permanent.

”Graz prøvede at købe mig i januar, men der var Arsenal ikke villige til at sælge mig. Det hele er jo op til dem”, fortæller Biereth, der trods de mange lejeophold på ingen måde føler sig glemt af den engelske klub.

”Der er nærmest en ny fra Arsenal, der skriver til mig hver dag. De spørger hele tiden hvordan jeg har det, og så tænker jeg, vi snakker om en eventuel kontraktforlængelse face to face til sommer. Jeg føler mig stadig som Arsenal-spiller, og det hjælper selvfølgelig, når der er så meget kontakt”, lyder det fra Biereth.

Med en fodboldopvækst på nogle af de bedste adresser i England, er netværket heller ikke sådan at kimse ad. Listen af nuværende og tidligere stjernespillere på Biereths opkaldsliste indeholder blandt andre Arsenal-legenden og tidligere engelske landsholdsspiller Ian Wright.

”Jeg snakkede med Ian inden jeg skulle til Østrig, for at høre hans mening. Han giver mig gode råd, og vi spiller samme position, så det er rigtigt dejligt. Han er som en onkel for mig”, siger Biereth, der blandt sine nære venner kan nævne spillere som Jamal Musiala fra Bayern München og Liverpools Harvey Elliott.

Biereth skal sammen med U21-landsholdet i kamp fredag aften, hvor Østrig venter i en træningskamp.

Kampen kan følges direkte i Flashscores Match Centre.