Leder: Klopps mangel på professionalisme kan ødelægge eftermælet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Leder: Klopps mangel på professionalisme kan ødelægge eftermælet
Klopp står over for sin anden sidelinjeforbud i denne sæson efter sit seneste udbrud
Klopp står over for sin anden sidelinjeforbud i denne sæson efter sit seneste udbrudAFP
Liverpool-manager Jurgen Klopp kom endnu engang med nogle eksplosive kommentarer om standarden af dommerne i kampe med hans hold i kølvandet på søndagens 4-3-sejr over Tottenham.

Den tyske træner gav afløb for sit raseri mod dommerne både under og efter den spektakulære kamp på Anfield og gik i et voldsomt verbalt angreb på dommer Paul Tierney, efter at dommeren havde givet et frispark for en forseelse af Mohammed Salah forud for Spurs' udligningsmål.

"Hvordan kan de give en forseelse af Mohamed Salah?" sagde Klopp til Sky Sports i sit interview efter kampen.

"Vi har vores historie med Tierney, jeg ved virkelig ikke, hvad han har imod os."

Den pågældende historie henviste til Liverpools kamp mod Tottenham i sidste sæson, hvor Harry Kane fik et gult kort i stedet for et rødt kort for en hård tackling på Andy Robertson.

"Han har sagt, at der ikke er nogen problemer, men det kan ikke være sandt," tilføjede Klopp.

"Jeg er virkelig ikke sikker på, om det er mig, hvordan han ser på mig. Jeg forstår det ikke.

"Jeg har virkelig ikke noget problem med nogen mennesker, heller ikke med ham. Men jeg siger det igen. Han var dommer i Tottenham, da Harry Kane ikke fik et rødt kort. Harry Kane, jeg elsker denne spiller, hvilken spiller, vanvittig, jeg vil ikke have, at han får et rødt kort - men det var et rødt kort i den kamp.

"Og det var hr. Tierney. Ingen spurgte ham om det, fordi de ikke behøver at afklare situationer. Så det er virkelig tricky, og det er svært at forstå. Min fejring overfor den fjerde official, jeg sagde ikke nogen grimme ord."

Efter at have modtaget et gult kort på sidelinjen for sit udbrud, hævdede Klopp senere, at det, der blev sagt til ham af Tierney, "ikke var okay".

Klopp fortsatte med at fejre lige op i ansigtet på den fjerde official John Brook og fik en fibersprægning i låret midt i de overivrige scener, da Diogo Jota scorede det afgørende mål dybt inde i overtiden.

Den 55-årige manager står nu over for sin anden karantæne i denne sæson som følge heraf. Lydoptagelser af skænderiet - der siges at frifinde Tierney fuldstændigt - vil blive offentliggjort efter afslutningen af en FA-undersøgelse.

Dommerforeningen udsendte en erklæring søndag, hvori det hedder sig: "PGMOL er klar over Jurgen Klopps kommentarer efter kampen mod Tottenham Hotspur.

"Kommunikationen mellen kampofficials i Premier League optages i alle kampe via et kommunikationssystem, og efter at have gennemgået lydoptagelsen af dommer Paul Tierney fra dagens kamp, kan vi fuldt ud bekræfte, at han optrådte professionelt hele vejen igennem, herunder da han udstedte advarslen til Liverpool-manageren, så derfor afviser vi på det kraftigste enhver antydning af, at Tierneys handlinger var upassende."

Det er ikke første gang, at Klopp er blevet udskældt for sin opførsel i sin tid i England.

Tidligere i denne sæson gik han som bekendt i flæsket på den assisterende dommer Gary Beswick under Liverpools 1-0-sejr over Manchester City i oktober, hvilket resulterede i en bøde på £30.000 og en udelukkelse på én kamp.

Liverpools tyske manager Jürgen Klopp (C) reagerer på sidelinjen og bliver efterfølgende udvist under den engelske Premier League-fodboldkamp mellem Liverpool og Manchester City på Anfield i oktober
Liverpools tyske manager Jürgen Klopp (C) reagerer på sidelinjen og bliver efterfølgende udvist under den engelske Premier League-fodboldkamp mellem Liverpool og Manchester City på Anfield i oktoberAFP

Han blev også idømt en bøde på 45.000 pund for at sætte spørgsmålstegn ved kampofficial Kevin Friends integritet efter 1-1-opgøret ude mod West Ham.

I 2018 fik den tidligere Dortmund-manager en bøde på 8.000 £ for overdreven fejring, efter at være løbet ind i midtercirklen for at fejre med målmand Alisson, da Divock Origi scorede et sejrsmål i tillægstiden mod Everton.

Og listen fortsætter, idet han endda på bemærkelsesværdig vis beskyldte tv-stationerne for bevidst at have afkortet en kamp, da hans hold blev slået ud af FA Cuppen af West Brom i 2018, idet han sensationelt antyder, at BT Sport havde påvirket beslutningen om ikke at medtage 10 minutters tillægstid.

Klopp sagde på det tidspunkt: "Det, jeg hørte, var, at den faktiske tillægstid i første halvleg skulle have været 10 minutter. Det blev kun fire minutter. Jeg hørte, at tv sagde, at det ikke er længere end fire minutter.

"Man kan ikke skære i kamptiden, fordi der er noget andet, der skal sendes. Jeg ved ikke, hvad der blev sendt bagefter, måske nyhederne eller noget. Det var 10 minutter, og så er man nødt til at spille 10 minutter længere. Man kan ikke sige: 'Nu er den lidt for lang'."

Den engelske dommer Paul Tierney gestikulerer under fodboldkampen i den engelske Premier League mellem Liverpool og Tottenham Hotspur på Anfield
Den engelske dommer Paul Tierney gestikulerer under fodboldkampen i den engelske Premier League mellem Liverpool og Tottenham Hotspur på AnfieldAFP

Tyskeren er efterhånden ved at blive lidt af en flittig genganger for sine udbrud og narrestreger.

Det så meget, at den administrerende direktør for velgørenhedsorganisationen Ref Support UK, har opfordret til at uddele strengere straffe for at dæmpe trænerens opførsel, idet han hævder, at bøder simpelthen ikke virker.

"Medmindre FA begynder at tage fat på denne adfærd med pointfradrag, vil det aldrig ændre sig" , sagde Martin Cassidy til Express.

"At give Liverpool en bøde på 30.000 pund er ingenting. Begynd at give dem pointfradrag, og se dem holde kæft og opføre sig ordentligt.

"Vi mener, at det vil være gode signaler at sende, der kan bruges i hele fodboldverdenen, lige fra græsrødderne til Premier League. Der har været karantæner i årtier, men det bliver ikke bedre, det bliver værre."

Han er kendt for sin passion og høje energi, men det er ikke sådan, at underholdningsværdien og følelserne skal ofres eller fjernes fra sporten eller tages fra Liverpool-bossen.

Jurgen Klopp har også haft sin del af skænderier med Champions League-dommere
Jurgen Klopp har også haft sin del af skænderier med Champions League-dommereAFP

Men der kommer et punkt, hvor hans mangel på professionalisme, respekt for dem omkring ham og tilsyneladende direkte afvisning af at lære af fejltagelser kan føre til et blakket ry.

Klopp vil gå over som en af de helt store managers gennem tiderne, både for Liverpool og i engelsk fodboldhistorie.

På en god dag og i godt humør er, og vil, mange af hans interviews gå over i Premier League-folklore, idet han ofte udviser vid og humor, som er forfriskende blandt de jævnligt kedelige og gentagne pressekonferencer og interviews.

Men han skal lære at tøjle sine følelser, når det drejer sig om hede beslutninger mod hans hold, og mange af hans mindeværdige optrædener viser nu flere af hans negative træk, som meget vel kan danne en dårlig præcedens for spillet, klubben og den næste generation af managers på alle niveauer.

Andre store managers fra fortiden var bestemt ikke fremmede for deres kontroversielle øjeblikke, men i sammenligning med Klopp var de langt mere begrænsede.

Klopp var utilfreds med dommerniveauet på trods af hans holds sejr mod Tottenham
Klopp var utilfreds med dommerniveauet på trods af hans holds sejr mod TottenhamAFP

Sir Alex Ferguson, Arsene Wenger, Jose Mourinho og endda Pep Guardiola har alle haft deres andel af kontroversielle kommentarer, men det, der adskiller dem fra Klopp, er, at de tilsyneladende havde langt bedre styr på, hvornår de skulle udkæmpe disse kampe offentligt og hvornår de ikke skulle.

Klopp skal lære denne kunst hurtigt.

Det har været en svær sæson for The Reds, og der er ingen tvivl om, at Klopp føler, at han kan være under et vist pres. Han er også i sin gode ret til at sige, hvad han vil, og risikere FAs vrede, når han finder det passende.

Men med den hyppighed han gør det i øjeblikket og også den aggressive karakter og eksplosivitet han gør det med, er han faretruende tæt på at plette sit eftermæle med minder om intimidering, mobning og i nogle tilfælde direkte vildfarelse.

Nogle gange er det bedst at tie og selv om det helt sikkert ville spare ham nogle penge i det lange løb - og holde ham på sidelinjen, hvor hans spillere har mest brug for ham - ville det også være med til at forhindre ham i permanent at skade sit omdømme.