Firmino sætter stopper for Arsenals sejrs-stime med sen udligning

Roberto Firmino blev den sene helt for hjemmeholdet, der fortjent tilkæmpede sig et point.AFP
Liverpool er ikke i nærheden af at spille med om mesterskabet i Premier League, men måske kommer Jürgen Klopps mandskab alligevel til at have en finger med i kampen om guldet.

Søndag var Arsenal på besøg på Anfield. Topholdet kom foran 2-0 og var på vej mod sin ottende sejr i træk i ligaen. Men et flot comeback af Liverpool gjorde, at kampen endte 2-2.

Det glæder de sig helt sikkert over i Manchester City. Nu er der nemlig kun seks point mellem Arsenal og Pep Guardiolas mandskab, der endda har spillet en kamp færre.

Liverpool kan ikke bruge søndagens ene point til ret meget, men vil nok alligevel føle, at resultatet var en lille sejr. Mohamed Salah og co. har 44 point på ottendepladsen og har nu ikke vundet i fire ligakampe i træk.

Søndagens kamp var underholdende fra første fløjt.

Allerede efter lidt under et minut brændte det på i Liverpool-feltet, og der skulle kun gå cirka otte minutter, før gæsterne var foran 1-0.

En smule tilfældigt fik Gabriel Martinelli bolden inde foran mål, og det lykkedes lige præcis brasilianeren at prikke den forbi landsmanden Alisson Becker til 1-0.

Tavst på sidelinjen
Tavst på sidelinjenAFP

Indledningen var kendetegnende for første halvleg, der var ganske underholdende med chancer i begge ender.

Arsenal var dog skarpest, når det gjaldt, og efter en lille halv time straffede gæsternes Gabriel Jesus, at Liverpool-defensiven stod og småsov, så den ellers klejne brasilianer kunne heade et indlæg ind til 2-0.

Der stod Arsenal på det meste, men ud af ingenting blev der alligevel reduceret kort før pausen. Diogo Jota sendte bolden på tværs i feltet, og Jordan Henderson satte indersiden på.

Midtbanespilleren fik ikke et godt nok træf på til at sende bolden i mål. I stedet røg den mod bageste stolpe, hvor Mohamed Salah dukkede op og bankede den ind.

Generelt sluttede Liverpool godt af i første halvleg, og hjemmeholdet kunne gå til pause med momentum.

Det fortsatte i anden halvleg. Seks minutter var gået, da der blev dømt straffespark til Liverpool, efter at Diogo Jota blev nedlagt i feltet efter et hjørnespark.

Momentum i kampen
Momentum i kampenOpta by Stats Perform

Mohamed Salah svigtede dog fra 11-meterpletten. Egypteren sendte med et fladt skud bolden forbi stolpen, og Arsenal kunne ånde lettet op.

Et par minutter senere var Salah tæt på at gøre skaden god igen, men en flot redning af Aaron Ramsdale forhindrede denne gang egypteren i at udligne.

Aaron Ramsdale havde en særdeles flot kamp
Aaron Ramsdale havde en særdeles flot kampAFP

I jagten på udligningen hev Jürgen Klopp den defensive midtbanespiller Fabinho ud til fordel for angriberen Roberto Firmino.

Det viste sig at være en god beslutning. Liverpool fortsatte sit insisterende pres, og i 87. minut pandede Firmino den forløsende udligning ind, efter at Trent Alexander-Arnold havde tørret Oleksandr Zinchenko og sendt en høj bold ind i feltet.

I slutfasen lugtede det langt mere af 3-2 til Liverpool end Arsenal, men Aaron Ramsdale sørgede med flere utrolige redninger for, at det forblev 2-2.