Derfor er Ruben Amorim den perfekte mand til at tage over for Jürgen Klopp i Liverpool

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Derfor er Ruben Amorim den perfekte mand til at tage over for Jürgen Klopp i Liverpool
Ruben Amorim er favorit til at blive Liverpools næste manager
Ruben Amorim er favorit til at blive Liverpools næste managerAFP
Når Jürgen Klopps trofæfyldte periode i Liverpool slutter til sommer, er The Reds blevet sat i forbindelse med Sporting-træner Ruben Amorim som tyskerens mest sandsynlige efterfølger.

Da Klopp annoncerede sin beslutning om at træde tilbage som Liverpool-manager i slutningen af januar, blev en sjælden stilling i en af de mest prestigefyldte og succesfulde klubber i verden tilgængelig.

Efter måneder med spekulationer, der har sat Xabi Alonso, Roberto De Zerbi og Julian Nagelsmann i forbindelse med jobbet, ser det nu ud til, at Sporting-træner Ruben Amorim har vist sig at være den klare favorit til det ledige managerjob på Anfield.

Rygterne er kun blevet intensiveret i de seneste uger, hvor Sky Sports' tyske ekspert Florian Plettenberg rapporterede, at den portugisiske træner havde nået en "mundtlig principaftale" med Merseyside-klubben om en aftale, der varer indtil 2027.

Det er siden blevet bekræftet af højtstående klubkilder, at der endnu ikke er indgået nogen aftale mellem de to parter, men Amorim er stadig storfavorit til at efterfølge Klopp, og det er også det populære valg blandt tilhængerne.

Så hvad er det ved den højt vurderede træner, der gør ham godt rustet til Liverpool-jobbet? Her på Flashscore har vi kigget nærmere på det.

Spændende spillestil

For det første, og måske vigtigst af alt, deler Amorims fodboldstil mange af de samme kvaliteter som Klopps nuværende Liverpool-hold.

Den portugisiske træner har implementeret en højintensiv presstilgang i Sporting, hvilket har gjort dem utroligt organiserede og ubarmhjertige i boldbesiddelse.

Når de har bolden, vil Sporting gerne have flere spillere med frem og slå hurtige kontraangreb. Amorims offensive tankegang som træner har på imponerende vis afspejlet sig på banen, hvor Sporting har fundet vej til nettet 84 gange i blot 29 kampe - 19 mere end noget andet hold i Liga Portugal.

Mens kontraangreb er en af Sportings hovedstyrker, søger Amorims hold typisk at kontrollere boldbesiddelsen med hurtige afleveringer og flydende angrebsbevægelser.

Desuden gør hans taktiske fleksibilitet som træner det muligt for ham at justere sit holds formation og spillestil baseret på modstanderens styrker og svagheder, hvilket gør hans hold utroligt svære at slå.

Sportings nuværende position i ligaen
Sportings nuværende position i ligaenFlashscore

I modsætning til Klopp foretrækker Amorim en 3-4-3-formation, der giver hans wing-backs større frihed til at fræse op og ned ad banen.

Selvom det betyder, at hans tre forreste spiller smallere end Liverpools nuværende angreb, vil formationen helt sikkert appellere til de angrebsivrige backs Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson og Conor Bradley.

Det er endnu uvist, om Amorim vil holde sig til sin foretrukne formation på Anfield eller tilpasse sig Liverpools nuværende 4-3-3-form.

Der vil være brug for forstærkninger i midterforsvaret, hvis The Reds skifter til en 3-4-3, men med Goncalo Inacio og Ousmane Diomande i Sporting, er der en god chance for, at Amorim henter en af sine nuværende stjerner.

Succes med Sporting

Amorim blev først et kendt navn, da han i en kort periode på 13 kampe var i spidsen for Braga i starten af 2020. Han noterede sig for ti sejre i løbet af den tid, herunder Bragas første sejr over Benfica i 65 år.

Med en række interesserede klubber handlede Sporting hurtigt og betalte en klækkelig sum på ti millioner euro for at sikre sig træneren - hvilket gjorde Amorim til en af de dyreste træneransættelser i historien.

Det viste sig hurtigt at være en god beslutning, for Amorim førte klubben ud på en 32 kampe lang stime uden nederlag i sin første hele sæson i spidsen, hvor han vandt den portugisiske ligacup og klubbens første ligatitel i 19 år.

Tre år senere er Amorim klar til at vinde sin anden ligatitel i denne sæson, hvor han endnu en gang vinder over de andre portugisiske giganter Benfica og Porto og sætter dermed en tyk streg under, at han virkelig er en toptræner.

Amorims vindermentalitet ville være et værdifuldt aktiv for Liverpool, da han har bevist sin evne til at klare kravene i et konkurrencepræget titelræs.

Han har også haft nogle bemærkelsesværdige resultater i Europa, hvor han slog Dortmund i Champions League-gruppespillet i 2021/22 og derefter slog Arsenal ud i Europa League-ottendedelsfinalen i sidste sæson.

En sejrsprocent på over 70% fra 217 kampe i spidsen giver yderligere bevis for, at Amorim har gjort et bemærkelsesværdigt stykke arbejde i Sporting, og derfor er klar til at tage tøjlerne i en større klub.

Karakterstyrke

Hvis Amorim bliver ansat, får han den svære opgave at bygge videre på den succes, Klopp har opnået i løbet af sine ni år på Merseyside.

Den portugisiske træner er dog helt sikkert godt rustet til at tage udfordringen op, da han har bragt klarhed i et tidligere kaotisk miljø i Sporting.

Amorim var meget engageret i sin tid som spiller og har en stærk personlighed, som han på fremragende vis har overført til trænergerningen.

Selv om Amorim kun er 39 år, har han opnået et imponerende ry i Sporting for sin kloge ledelse og afslappede udtryk.

Pedro Porro (L) og Joao Palhinha (R) spiller for Sporting i 2021.
Pedro Porro (L) og Joao Palhinha (R) spiller for Sporting i 2021.AFP

Han har udviklet og forbedret spillere som Joao Palhinha, Pedro Porro og Matheus Nunes, der alle har blomstret i den bedste engelske række, siden de vandt ligaen under Amorim i 2020/21.

For nylig har han været med til at forvandle den tidligere Coventry-angriber Vikor Gyokeres til en af de mest eftertragtede spillere i verden. Du kan læse mere om Gyokeres her.

Denne evne til at få det bedste ud af hver spiller er det, der hæver ham over mange af hans jævnaldrende.

Der er ingen tvivl om, at det vil være et stort skridt for Amorim, hvis han skifter til Liverpool, men i betragtning af, hvad han har opnået indtil videre i sin unge karriere, kunne han meget vel være den perfekte mand til at bære faklen videre efter Klopp.