Arsenal ydmyger West Ham med tenniscifre og får fans til at udvandre fra London Stadium

Rice ville ikke juble mod sin tidligere klub.
Rice ville ikke juble mod sin tidligere klub.AFP
Klasseforskellen var slående.

Arsenal var søndag eftermiddag flere niveauer over West Ham, da de to London-klubber stødte sammen hos sidstnævnte i Premier League.

Allerede ved pausefløjt var Arsenal foran med 4-0, og det fik tusindvis af værternes fans til at forlade deres sæder og udvandre fra stadion.

Da kampen var slut, stod der 6-0 på måltavlen.

Dermed sendte Arsenal et klart signal til konkurrenterne i toppen af Premier League, hvor klubben er på tredjepladsen med samme antal point som Manchester City, der har spillet en kamp færre. Liverpool er to point foran.

Særligt i første halvleg af søndagens opgør var klasseforskellen tydelig.

Arsenal lagde et konstant og hårdt pres på værterne, som famlede i den defensive organisation, som gang på gang blev omgået.

Det var et spørgsmål om tid, før Arsenal skulle få hul på bylden, og efter 32 minutter skete det. William Saliba steg op til et hjørnespark og headede kuglen i nettet til 1-0.

Arsenal holdt fast i sit jerngreb, og Bukayo Saka var en konstant trussel, når han blev fodret af holdkammeraterne Martin Ødegaard og Leandro Trossard.

Sidstnævnte leverede en perle af en aflevering, da han fra egen halvdel sendte en høj bold frem i dybden til netop Saka.

Saka rundede West Ham-keeper Alphonse Areola, som trak i nødbremsen, og så var der straffespark. Det omsatte Saka selv stensikkert til mål.

Målet faldt efter 41 minutter, og tre minutter senere var der bingo igen. Declan Rice slyngede et frispark i feltet, hvor Gabriel steg op og headede Arsenal på 3-0.

Festen fortsatte to minutter inde i første halvlegs tillægstid, da Leandro Trossard fik bolden i udkanten af feltet. Efter ét træk til højre, krøllede han den op i krydset til 4-0.

Og så begyndte hjemmeholdets fans at udvandre.

Tempoet blev sat lidt ned efter pausen, men Arsenal skabte fortsat chancer. Efter 63 minutter viste Bukayo Saka igen sin farlighed, da han med et træk i højre side af feltet kom fri af et passivt West Ham-forsvar og scorede.

Den tidligere West Ham-spiller Declan Rice ville også være med. Få minutter efter 5-0-målet plaffede han til kuglen langt udefra og fik nettet til at blafre, inden han jublede meget afmålt.