To danskere skriver historie i "Hadets Kamp" i den østrigske pokalturnering

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
To danskere skriver historie i "Hadets Kamp" i den østrigske pokalturnering
Fans af Red Bull Salzburg under en kamp i 2016
Fans af Red Bull Salzburg under en kamp i 2016Profimedia
Mads Bidstrup og Maurits Kjærgaard skriver historie i aften, når de med Red Bull Salzburg står over for den klub, som Red Bull overtog for 18 år siden.

Austria Salzburg mod Red Bull Salzburg er en helt særlig fodboldkamp.

Det er første gang, klubberne møder hinanden i en turneringskamp, men de to klubber er på en bizar måde indblandet i hianandens historier

Red Bull Salzburg, der er kendt i hele Europa for deres evne til at opfostre de største talenter (selv om de fleste af dem tilsyneladende "graduerer" til RB Leipzig i Tyskland), er i manges øjne ikke helt fine i kanten.

I deres hjemby er der mange passionerede fans, der ser klubben som et forræderi fra den stadigt voksende forretningsside af fodboldverdenen.

Historie

Tilbage i 2005 hed klubben, der nu er kendt som Red Bull Salzburg, "Austria Salzburg", og spillede typisk i lilla - ikke det røde og hvide, som vi kender i dag.

Den nye ejer var naturligvis energidrikgiganten Red Bull, og ejerskabet valgte at rebrande den dengang 72 år gamle klub, og erklære den for "en ny klub uden historie".

Hvor omvæltende det end var, blev denne idé trukket tilbage efter et pres fra det østrigske fodboldforbund, som tvang Red Bull til at anerkende klubbens historie.

Men Red Bull fik deres vilje, på de områder der betød noget, da virksomheden var i stand til at omdøbe klubben, ændre våbenskjoldet og ændre de farver, der er forbundet med holdet.

Oscar Gloukh fra Red Bull Salzburg i duel med Inters Henrikh Mkhitaryan.
Oscar Gloukh fra Red Bull Salzburg i duel med Inters Henrikh Mkhitaryan.Profimedia

Tilbageslag

De loyale fans af klubben, der tidligere var kendt som Austria Salzburg, modsatte sig naturligvis disse voldsomme ændringer - men ikke alle var lige modstandsdygtige, og endte med at følge med over til Red Bull Salzburg.

Fanbasen blev delt mellem de "violette hvide" og de "røde hvide", hvor de førstnævnte gav udtryk for deres bekymringer, men i sidste ende tabte kampen for den klub, de elskede.

Et par måneder efter overtagelsen af det, der nu hed Red Bull Salzburg, hjalp de loyale fans med at starte en slags " Fugl Føniksklub" med det passende navn Austria Salzburg, som overtog det gamle våbenskjold og de gamle farver.

Udsigt over Austria Salzburgs stadion
Udsigt over Austria Salzburgs stadionAustria Salzburg

Spol 18 år frem, og de to klubber, der deler så meget historie, står over for hinanden i den nationale pokalturnering, hvad enten den ene side vil indrømme det eller ej.

Som du måske kan forestille dig, er det lidt af et mismatch med hensyn til begge holds evner, men det bliver ikke desto mindre noget af en historie der bliver skrevet

Følg kampen live med Flashscore