FC Nordsjælland undgår choknederlag i Kolding: AGF videre mod Nykøbing efter Beijmo-mål

Martin Frese var med til at bringe FCN videre med sin scoring i ordinær spilletid.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Der måtte straffesparkskonkurrence til, før FC Nordsjælland, der som bekendt er tophold i Superligaen, gik videre i pokalturneringen mod Kolding, der er femmer i NordicBet Ligaen.

FC Nordsjælland vandt med 5-4 efter straffesparkskonkurrence, der var særdeles tæt på at tippe til den anden side. Benjamin Nygren og Martin Frese scorede FCNs to mål i ordinær spilletid, før Farum-holdet kunne trække det længste strå.

De var torsdag tæt på at blive sæsonens første superligahold til at forlade pokalturneringen, men det lykkedes efter et drama at avancere fra tredje runde.

Først efter straffesparkskonkurrence vandt FCN således mod Kolding IF fra den næstbedste fodboldrække.

Det stod 2-2 efter 120 minutter, hvorefter FCN vandt 3-2 på straffespark.

Marcus Ingvartsen brændte ellers FCN's første forsøg i straffesparkskonkurrence, men siden misbrugte Kolding tre forsøg og måtte se sig slået i den hårfine afgørelse.

FCN havde et par reserver i startopstillingen, men stillede stadig med et fint hold, der burde kunne slå Kolding, men der blev ikke scoret i første halvleg.

Kolding var ellers foran to gange, men begge gange kunne FCN slå tilbage. Men i overtiden faldt spændingsniveauet, der dog steg under straffesparkskonkkurence. Først bragte Kolding sig foran på en smuk panenka fra Christian Kudsk, og derefter brændte ellers rutinerede Marcus Ingvardsen.

Dermed var der lagt op til lidt af et chok i Kolding, men de tabte nerverne mod slutningen, mens FCN trak vejret dybt et par gange, og da Paul Ngongo sparkede sit sidste straffe langt over, kunne FC Nordsjælland ånde lettet op og glæde sig over at have været en del af et sindsoprivende opgør, især for dem.

Også superligaklubben AGF er videre efter en udesejr på 1-0 over Nykøbing FC fra 2. division.

Svenske Felix Beijmo blev matchvinder, da han midtvejs i anden halvleg scorede på en ripost, efter han havde været på banen i tre minutter.