Mbappe' blev skadet da PSG ydmygede deres gamle rivaler i fransk klassiker

PSG fejrer et af deres mål i anden halvleg
PSG fejrer et af deres mål i anden halvlegAFP
Paris Saint-Germain kom tilbage på sejrssporet i Ligue 1 med en komfortabel 4-0 sejr i Le Classique over Marseille, som nu ikke har holdt nullet i syv udekampe i ligaen efter dette nedslående nederlag på Parc des Princes.

De regerende mestre kom bedst fra start og allerede efter otte minutter scorede Achraf Hakimi for tredje gang i sine sidste fire optrædener for PSG med et flot placeret frispark fra kanten af feltet.

Glæde blev dog vendt til bekymring, da Kylian Mbappe blive tvunget ud med en ankelskade. Men hans manglende tilstedeværelse så ikke ud til at påvirke Luis Enriques hold, da Randal Kolo Muani scorede sit første mål for sin nye klub, da han bankede bolden i mål på returen, efter at Hakimis første langskud havde prellet af på stolpen efter 37 minutter.

Jacques Abardonado blev den første træner, der fik sin debut som Ligue 1-manager i den franske klassiker, og den midlertidige chef må have været skuffet over sit holds elendige indsats i første halvleg. Deres bedste chance i halvlegen tilfaldt Vitinha, som dog ikke fandt netmaskerne med sit hovedstød efter Jonathan Clauss' fremragende førstegangsindlæg.

Ethvert håb om et Marseille-comeback blev effektivt slukket, da Goncalo Ramos trådte i karakter i Mbappes fravær, og mødte Ousmane Dembeles vidunderlige indlæg med et lige så imponerende hovedstød to minutter efter pausen.

Abardonados mandskab viste meget lidt af den samme gejst som i 3-3-comebacket mod Ajax i midtugen på vej mod sæsonens første nederlag i ligaen.

Chancel Mbemba var en af de få spillere, der kunne have taget lidt ære fra deres skuffende indsats, men han kunne ikke dirigere et nærgående skud i mål efter at være blevet spillet fri af Leonardo Balerdi i feltet.

Der var stadig tid til et fjerde mål, da Kolo Muani på et kontraangreb lagde bolden på et fad til Ramos, som sendte bolden ind bag Pau Lopez i det 89. minut.

Det var en skæbnesvanger aften for gæsterne, som kun har vundet én gang i 23 tidligere møder med deres rivaler. Marseille faldt ned på syvendepladsen, mens Les Parisiens' fjerde sejr i de sidste fem kampe løftede dem op i top fire efter en ujævn start på deres titelforsvar.

Flashscore Kampens spiller: Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain)