Toni Kroos gør comeback på det tyske landshold til EM på hjemmebane

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Toni Kroos gør comeback på det tyske landshold til EM på hjemmebane
Toni Kroos i Real Madrid-trøjen.
Toni Kroos i Real Madrid-trøjen.Profimedia
Toni Kroos gør comeback på det tyske landshold. Verdensmesteren fra 2014 skal bringe nyt håb til EM-slutrunden på hjemmebane.

I 2014 var han en af VM-heltene i Rio de Janeiro. Han fik et ærgerligt exit i 2021. Nu er Toni Kroos pludselig Tysklands store EM-håb igen. 968 dage efter den sidste af 106 landskampe til dato vender den 34-årige Real Madrid-profil tilbage til det tyske landshold, som er røget ned i en bølgedal. Han er klar til at føre dem til nye højder ved EM på hjemmebane.

"Gutter, kort og godt: Jeg spiller for Tyskland igen fra marts," skrev Kroos på Instagram torsdag eftermiddag og svarede selv på det vigtigste spørgsmål:

"Hvorfor? Fordi jeg blev spurgt af landstræneren, jeg er klar til det, og jeg er sikker på, at meget mere er muligt med holdet ved EM, end de fleste tror lige nu!"

Midtbanespilleren vil derfor være at finde i landstræner Julian Nagelsmanns trup til landskampene i Lyon mod Frankrig den 23. marts og tre dage senere i Frankfurt mod Holland. Landstræneren åbnede døren for Kroos, som han deler rådgiver med, i december under en optræden i ZDF's program "Aktuelle Sportstudio".

Før Champions League-kampen mod Real i RB Leipzig i sidste uge talte Kroos så om"muligheden" for at vende tilbage. Efter kampen sagde han dog, at han ville ønske, at nogen ville tage den svære beslutning fra ham.

Holder Kroos stadig verdensklasse? Ancelotti giver et klart svar

Fire måneder før starten på EM på hjemmebane er diskussionen nu for alvor begyndt. Giver det virkelig mening? I hvilken rolle? Som en regulær pasningsmaskine, som han engang var, da Tyskland vandt titlen i Brasilien? Eller snarere som den erfarne leder af en ny generation? Kan Toni Kroos stadig gøre som 34-årig, hvad han kunne som 24-årig?

For en mand, der godt kan lide at løfte øjenbrynet, før han svarer, er det ikke noget spørgsmål. Han kan ikke sige, om Kroos spiller sin bedste sæson i Madrid, understregede Real-træner Carlo Ancelotti, men"hans afleveringshastighed er den samme som for ti år siden. Han har altid været i topklasse."

Kroos kan stadig"kontrollere rytmen" og er i"meget god form", sagde Ancelotti:

"Han har altid leveret. Hans niveau har altid været højt."

Kroos selv understreger, at han er meget motiveret, og at hans"sult" stadig er enorm.

Toni Kroos: Den perfekte pasningsspiller i Carlo Ancelottis øjne.
Toni Kroos: Den perfekte pasningsspiller i Carlo Ancelottis øjne.AFP

Kroos ville helt sikkert være velegnet som metronom for en midtbane, hvor Jamal Musiala og Florian Wirtz svinger deres tryllestave længere fremme. 

"Jeg er meget langt fremme," sagde Nagelsmann for nylig om udtagelsen af sin trup til EM på hjemmebane: "Måske bliver i overraskede." 

Kroos er ikke længere en overraskelse.

"Han er stadig en verdensklassespiller, som er i stand til at gøre store ting," udtaler sportsdirektør Rudi Völler. 

Et kig på statistikkerne viser, hvor indflydelsesrig Kroos stadig er, i hvert fald for Real. Han har spillet i 24 ud af 25 mulige ligakampe. Han har scoret syv mål i den proces. Kroos spiller effektivt, selvsikkert, i ordets bedste forstand, og han er næsten aldrig skadet.

"Jeg er fysisk fit," udtaler han. Og klar til nye Kroos-præstationer.