Girona snubler i Bilbao og taber terræn til Real Madrid

Girona måtte mandag aften se sig besejret af baskiske Athletic Club.
Girona måtte mandag aften se sig besejret af baskiske Athletic Club.Ander Gillenea/AFP
Gassen er tilsyneladende gået af Gironas ballon.

Sensationsholdet tabte mandag aften 2-3 hos Athletic Club i Bilbao og formåede dermed ikke at drage nytte af Real Madrids skuffende 1-1'er mod Rayo Vallecano søndag.

Real Madrids forspring til Girona er dermed vokset til seks point, efter at Girona for få uger siden var duks foran storklubben.

I sidste uge tabte Girona 0-4 til Real Madrid efter en pauver indsats, og mandag var indsatsen også meget tvivlsomt ved flere af hjemmeholdets mål.

Alex Berenguer straffede efter blot halvandet minuts spil en stor pasningsfejl, og ti minutter inde i anden halvleg gentog han bedriften efter endnu en skrækkelig Girona-brøler.

Ind imellem havde ukrainske Viktor Tsygankov udlignet, men da Inaki Williams efter en times spil straffede passivt forsvarsspil og øgede til 3-1, lignede Girona i hold i opløsning.

Den Barcelona-ejede stopper Eric García reducerede efter et frisparksindlæg til 2-3 efter 75 minutter, men værterne holdt effektivt og heroisk gæsterne fra fadet i slutfasen med blandt andet en vild blokering på stregen.

Athletic Club er efter mandagens sejr nummer fem i La Liga og har to point op til Atlético Madrid på tredjepladsen.