Sveriges EM-ydmygelse komplet efter øretæve i Aserbajdsjan

Særdeles utilfredse svenskere, der var taget den lange vej til Baku.
Særdeles utilfredse svenskere, der var taget den lange vej til Baku.AFP
Sverige var på forhånd ude af spillet i forhold til at nå EM næste år i Tyskland, men trods at spille en del af kampen i overtal, så tabte de hele 0-3 til Aserbajdsjan, der ligger som nummer 120 i verden.

Der var allerede løbet to mål ind på den negative konto, da der var spillet seks minutter, og trods lidt over en halv times overtal efter Bahlul Mustafazadas udvisning, så blev det til 0-3, da Emin Mahmudov scorede sit andet mål til slutresultatet på et fremragende mål fra midterlinjen.

Første mål var faldet efter en fæl bommert af Manchester Uniteds Victor Lindelöf.

Sverige har dermed kun opnået syve point i syv kampe og er milevidt fra at kunne skimte Østrig og Belgien på de to første pladser. Og det vakte ikke glæde efter opgøret hos nogle i forvejen rasende eksperter på TV.

Stillingen
StillingenFlashscore

"At se vores landshold så uinspireret og umotiveret er langt fra acceptabelt. Når de sidder i omklædningsrummet efter kampen, burde spillerne skamme sig over deres indsats. Selv om det har været en lortekvalifikation, og den var afsluttet for Sverige, kan det ikke se sådan ud i første halvleg," sagde Bojan Djordjic, der er ekspert på svensk Viaplay, efter kampen.Om den første scoring sagde Fredrik Ljungberg, at:

"-Det er en kæmpe fejl af Lindelöf, og Robin Olsen vender sig på en mærkelig måde. Undskyld, Lindelöf, du er en god fodboldspiller, men det der må du ikke gøre,"

Aserbajdsjan kan ikke kvalificere sig til EM via gruppen, hvor Østrig og Belgien er kvalificeret, men har stadig chancen via playoffkampe.

Ungarn brugte sin torsdag aften til at sikre sig en EM-billet for tredje gang i træk.

Det blev en kendsgerning, da holdet ude spillede 2-2 mod Bulgarien på en scoring i sidste øjeblik af den tidligere Brøndby-spiller Zsolt Kalmár.

Dermed sikrede Ungarn sig mindst andenpladsen i gruppe G, hvor Serbien også ligger til at gå videre.

Liverpool-spilleren Dominik Szoboszlai smed efter ti minutter et frispark i feltet, som angriberen Martin Adam med hovedet omsatte til 1-0 til Ungarn.

Ungarn havde chancer til en del mere i et opgør, hvor Spas Delev flot udlignede midtvejs mod pausen, inden Ungarn fik 20 minutter i overtal, efter at hjemmeholdet blev ramt af en udvisning, og udeholdet siden gentog bedriften.

Kiril Despodov bragte Bulgarien foran 2-1 på et straffespark, men i overtiden forløste Zsolt Kalmár gæsterne, efter at Szoboszlai også havde budt ind med et par fine forsøg.

Det er tredje gang i træk, at Ungarn kvalificerer sig til EM. De seneste to gange er det sket efter playoffkampe, men denne gang er billetten altså sikret tidligere.

Under ledelse af italienske Marco Rossi er Ungarn endnu ubesejret i gruppen med fire sejre og tre uafgjorte. Søndag spiller holdet sidste kamp hjemme mod Montenegro.