Optakt: Danmark møder stærkt slovensk hold i direkte kamp om toppen i Gruppe H

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Optakt: Danmark møder stærkt slovensk hold i direkte kamp om toppen i Gruppe H

Der venter Danmark en vigtig kamp i Slovenien, der gælder en plads i toppen af tabellen.
Der venter Danmark en vigtig kamp i Slovenien, der gælder en plads i toppen af tabellen.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark står foran endnu en vigtig opgave i mandagens kamp mod Slovenien, som også jagter pladsen i toppen af Gruppe H.

Det danske landshold er storfavoritter både i opgøret mod Slovenien, men også til at vinde Gruppe H i EM-kvalifikationen. Danskerne har dog ikke været overbevisende indtil videre, selvom Kasper Hjulmands tropper ligger nummer et inden kampen mod Slovenien.

Indbyrdes opgør

På trods af Danmarks svingende præstationer, så Simon Kjær og co. stadig favoritter til det meget interessante opgør i Ljubljana. Kigger man på det historiske aspekt, så er der også god grund til, at Danmark er favoritter i kampen.

Ved kvalifikationen til VM i 1998 var Danmark i gruppe Slovenien. Her blev det til to stensikre danske sejre på 2-0 og 4-0. Efterfølgende har de to holds veje kun krydset hinanden i to venskabskampe i 2001 og 2008, hvor det også blev til danske sejre.

Det er dog længe siden, at de to nationer har tørnet sammen, og nu gør de det så i en gældende kamp for første gang i 26 år.

Indbyrdes opgør
Indbyrdes opgørFlashscore

Form

Selvom Danmark har favoritværdigheden og ligger nummer et i Gruppe H, så skal slovenerne ikke bare negligeres. Slovenien og Danmark har nemlig begge seks point efter de første tre kampe i EM-kvalifikationen, og derfor kan vinderen af kampen lægge en god afstand til modstanderen.

Pierre-Emile Højbjerg og Simon Kjær efter sejren mod Nordirland
Pierre-Emile Højbjerg og Simon Kjær efter sejren mod NordirlandLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmark startede resultatmæssigt fint i gruppespillets første kamp, hvor det blev til en 3-1-sejr over Finland. Danskerne kom dog hurtigt ned på jorden igen, da de tabte med 3-2 på udebane mod Kasakhstan, inden de i fredags med nød og næppe fik skovlen under Nordirland.

Det har generelt været en ujævn periode for Danmark. I de seneste ti kampe har danskerne kun formået at vinde fire kampe.

Slovenien har derimod været ganske solide i en lang periode. Godt nok tabte slovenerne til Finland i fredagens kamp, men inden da var de ubesejret i otte kampe, hvor de blandt andet har slået Norge og spillet uafgjort mod Sverige og Serbien.

Begge hold jagter sejren

Det er ikke nemt bare at komme til Slovenien og vinde, og den danske landstræner, Kasper Hjulmand, ved da også godt, at det bestemt kan blive en svær opgave.

"Vi har stor respekt for Slovenien. Kampen bliver nok den sværeste test for os i den her gruppe."

"Slovenien er et rigtig godt trænet hold, som har haft stor kontinuitet. Der er meget struktur i holdet, slovenerne er teknisk stærke og er gode til at spille bolden rundt, når de får tiden til det. Vi tager ikke en sejr for givet," siger Hjulmand ifølge Ritzau.

Du kan læse mere her.

Det er en ekstremt vigtig kamp for Danmark, der som det førsteseedede hold i gruppen, forventes at ligge i toppen. Det er dog også en vital kamp for Slovenien, som virkelig kan drage fordel af en sejr.

”Vi startede kvalifikationen godt med sejre mod Kasakhstan og San Marino, og følelsen før kampene mod Finland og Danmark var, at vi skulle have fire points. Så fordi vi nu tabte i Finland, så vil uafgjort mod Danmark føles som lidt en skuffelse fordi vi havde forventet mere. Der var en god stemning på holdet før mødet med Finland, men skuffelsen over det nederlag er så stor i Slovenien, at man føler at kampen mod Danmark er supervigtig for at bevare troen på, at man kan kvalificere sig”, siger den slovenske TV-kommentator Izidor Korcic til Flashscore.

Du kan læse mere om slovenernes syn på kampen her.