Hjulmand kalder til møde: Kollaps skal være en huskekage

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hjulmand kalder til møde: Kollaps skal være en huskekage

Hjulmand øger det mentale fokus
Hjulmand øger det mentale fokusLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Fodboldlandsholdet åbner mandag landsholdssamlingen med et møde mellem landstræner Kasper Hjulmand og spillerne, så kollapset i Kasakhstan 26. marts kan blive talt igennem og parkeret en gang for alle.

Hjulmand og spillerne har ikke været samlet, siden Danmark smed en 2-0-føring og tabte 2-3 i Astana til verdensranglistens dengang nummer 115.

"Jeg har taget rundt og snakket med en del af spillerne siden, for jeg kunne jo ikke lave en debriefing med alle spillerne efter kampen i Kasakhstan".

Kampens målscorere
Kampens målscorereFlashscore

"Lige om lidt har vi vores første møde, og der bliver vi nødt til at kigge tilbage på, hvad der egentlig skete".

"Det mentale har et ekstra fokus den her gang", siger Kasper Hjulmand mandag eftermiddag.

Danmark var på vej til en sikker udesejr i EM-kvalifikationskampen, og spillerne blev måske lidt for magelige og afveg fra kampplanen, har Hjulmand analyseret sig frem til. Han skal sørge for, at noget lignende ikke sker igen.

"Alle tilbageløb og defensive pligter skal gøres 100 procent, og der var udfald i Kasakhstan. Det er ekstremt vigtigt, at vi bruger sådan en oplevelse til at huske, hvem vi er. Vi er ikke bare et hold, hvor man bare skal spille bolden til hinanden, for der skal også være bund i hele holdet, når vi forsvarer".

Kommende landskampe for Danmark
Kommende landskampe for DanmarkFlashscore

"Det skal være en huskekage, og der skal gerne komme en reaktion. Vi kan godt tabe kampe, men vi må aldrig tabe kampe på vores mentalitet eller på at fravige vores grundprincipper, men der var situationer, hvor det ikke var på plads, og det må ikke ske igen", siger Kasper Hjulmand.

Han bruger Argentinas verdensmestre som et eksempel på et hold, der fik et boost efter en slem skuffelse. Sydamerikanerne åbnede slutrunden i Qatar med et chokerende nederlag, men kunne alligevel holde guldfest en måned senere.

"Argentina tabte den første kamp til Saudi-Arabien ved VM. Det skærpede alle argentinernes sanser, og det skal også være det, der sker for os".

"Alle skuffelser kan vendes til noget positivt, hvis man behandler dem rigtigt og med respekt", siger Kasper Hjulmand.

Fredag skal Hjulmand og landsholdsspillerne revanchere sig på banen, når Nordirland kommer på besøg til en EM-kvalifikationskamp i Parken. Tre dage senere spiller Danmark ude mod Slovenien.