Kasper Schmeichel efter ujævn EM-kvalifikation: "Selvfølgelig rammer kritikken"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kasper Schmeichel efter ujævn EM-kvalifikation: "Selvfølgelig rammer kritikken"

Kasper Schmeichel har fået kritik for sine seneste præstationer på landsholdet, og det har sat sig i keeperen.
Kasper Schmeichel har fået kritik for sine seneste præstationer på landsholdet, og det har sat sig i keeperen. ULRIK PEDERSEN/NurPhoto/NurPhoto via AFP
Nok er fodboldlandsholdet klar til næste sommers EM i Tyskland, men holdet har alligevel fået hård kritik i årets EM-kvalifikation for en række svage præstationer.

Særligt målmand Kasper Schmeichel har fået en hård medfart de seneste måneder, efter at han har set mindre godt ud ved en række scoringer.

"Kigger man tilbage objektivt på kampene, synes jeg selv, der har været nogle rigtig gode ting. Er der ting, man kan gøre bedre? Altid. Er der mål, der er lukket ind, som jeg måske kunne have reddet? Selvfølgelig er der det."

"Kritik kommer altid til at være der. Og det skal man kunne tage og leve med," siger Kasper Schmeichel til DR Sporten.

Han tilføjer, at kritikken rammer spillerne, for han kender ingen, der holder så meget af at optræde for deres land som de danske landsholdskammerater.

"Når du investerer så mange følelser i det, og du så får kritik, så rammer det selvfølgelig. Det skal det også."

Den 37-årige Kasper Schmeichel er i alt noteret for 99 A-landskampe, blandt andet de seneste 41 i træk.

Landstræner Kasper Hjulmand har fået kritik for aldrig at benytte sig af sine reservemålmænd.

Mange iagttagere mente eksempelvis, at Frederik Rønnow eller Mads Hermansen skulle have haft spilletid i målet, da Danmark i den sidste betydningsløse kvalifikationskamp mødte Nordirland.

Schmeichel vil ikke forholde sig til, om reserverne bør have spilletid.

"Ja, det skal du jo næsten spørge Kasper Hjulmand om. Jeg bestemmer ikke, om jeg spiller eller ej. Jeg er selvfølgelig super glad for det, for jeg vil spille alle de kampe, jeg overhovedet kan," lyder det fra Schmeichel.

Han har i store dele af landsholdskarrieren været ferm til at holde målet rent, men i de seneste fire landskampe har Kasakhstan, San Marino, Slovenien og San Marino alle formået at score på den danske Anderlecht-keeper.

Ved det kommende EM er Danmark i gruppe med Slovenien, England og Serbien.