Løsningen på Hjulmands problemer: Sådan bør Danmark stille op til EM 2024

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Løsningen på Hjulmands problemer: Sådan bør Danmark stille op til EM 2024

Danmark har sikret EM-billetten: Sådan bør de stille op til slutrunden
Danmark har sikret EM-billetten: Sådan bør de stille op til slutrundenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark har haft problemer i løbet af kvalifikationen til EM, og det er til trods for, at danskerne var havnet i en historisk nem gruppe. Nu giver vi hos flashscore et bud på, hvordan Hjulmand bør stille op til EM-slutrunden i Tyskland. Vi har valgt at Danmark bør stille op i en 3-5-2-formation.
Flashscores bud på en EM-opstilling.
Flashscores bud på en EM-opstilling.Flashscore

1.Målmand – Mads Hermansen: Det kan godt være, at Mads Hermansen ikke er den mest rutinerede målmand på landsholdet. Den 23-årige keeper har dog efter kort tid i Leicester allerede etableret sig som en profil i klubben, som har kurs tilbage mod Premier League.

Kasper Schmeichel ligner ikke længere den målmand, som han engang var, og han har flere gange set skidt ud i løbet af EM-kvalifikationen. Frederik Rønnow ville måske være det naturlige valg efter en blændende sæson sidste år, men den 31-årige Union Berlin-keeper spiller på et selvtillidsforladt hold. 

Det kan derfor være et ideelt tidspunkt at foretage et generationsskifte på målmandsposten til den kommende slutrunde.

2. Stopper - Jannik Vestergaard: Han har været væk fra landsholdet i et stykke tid, men nu har Jannik Vestergaard fundet vej til startopstillingen i Leicester, og det er godt nyt for Kasper Hjulmand. Landsholdets anfører Simon Kjær har nået sin karrieres efterår, og han ligner ikke længere en spiller, der har niveauet til landsholdet. 

Jannik Vestergaard er dog tilbage i fulde omdrejninger i Leicester, og hans duelstyrke og evner på bolden kan meget vel blive afgørende for det danske landshold ved sommerens slutrunde.

3. Stopper - Andreas Christensen: Barcelona-spilleren er så godt som selvskrevet til landsholdets startopstilling til EM. ’AC’ har gennem flere år vist sig frem på allerøverste hylde på klubplan, og han er blevet vigtig del af det danske landshold. 

Der er ikke så meget at rafle om – Andreas Christensen ligner den nye styrmand i det danske forsvar, og han kunne meget vel også overtage anførerbindet fra Simon Kjær, når hans tid på landsholdet meget snart er slut.

4. Stopper - Joachim Andersen: Den sidste stopperposition kommer med al sandsynlighed til at blive besat af Joachim Andersen. Crystal Palace-forsvarsspilleren har siden han kom til England fortsat sin udvikling, og nu er han fast mand i London-klubben og på landsholdet. 

Ligesom de to andre stoppere er han stærk på bolden, han har gode evner til at lægge de dybe afleveringer og hans hovedstødsstyrke er helt unik.

5. Venstre wingback - Victor Kristiansen: Det var tydeligt at se i den næstsidste EM-kvalifikationskamp mod Slovenien, at det klæder Danmarks spil at have en venstrebenet venstre wingback på holdet. Victor Kristiansen leverede flere gode indlæg i kampen, og lignede en, der følte sig hjemme på positionen.

Pladsen kunne også besættes af Robert Skov, men da Hoffenheim-spilleren er en del skadet, så går vi hos Flashscore med den unge Bologna-back med den blændende venstrepote. 

6. Højre wingback - Joakim Mæhle: Der er naturligvis også fundet plads til en af landsholdets mest målfarlige spillere. Joakim Mæhle har været en af de bedste spillere på Hjulmands hold, og evighedsmaskinen fra Wolfsburg kommer med statsgaranti til at være i startopstillingen.

Det klæder også Mæhle at komme over i højre side, hvor hans kvaliteter kommer mere til udtryk.

7. Defensiv midtbane - Christian Nørgaard: Brentford-danskeren har taget Premier League med storm, og nu har den 29-årige midtbanespiller også fået anførerbindet i London-klubben. Samtidig har han kæmpet sig ind på landsholdet.

Nørgaards evne til at bryde spillet kan blive guld værd for Danmark. Man skal heller ikke tage fejl af hans evner på bolden, hvor hans solide pasningsfod gør ham til en god allround-spiller på midten. Derfor kommer han også til at spille en stor rolle til slutrunden.

8. Central midtbane - Pierre-Emile Højbjerg: Man får altid en 100%-indsats fra Pierre-Emile Højbjerg. Tottenham-danskeren har været fast inventar på landsholdet i flere år, og det stopper ikke foreløbig. Hans dynamiske løb og enorme fightervilje bringer så meget til det danske landshold, at det næppe kan undværes.

Midtbanekrigeren har dog mistet sin startplads i Tottenham, og han skal muligvis finde en klub, hvor han kan få fast spilletid i foråret, så han kan være klar til slutrunden.

9. Central midtbane - Thomas Delaney: Det kan måske undre nogle, at der ikke er fundet plads til Christian Eriksen på den danske midtbane, og det i stedet er Thomas Delaney, der har fået pladsen. Det er ganske enkelt, fordi det danske spil flyder bedre, når ikke alle de danske angreb skal gå igennem Eriksen.

Samtidig ser det ud til, at Thomas Delaney har fundet noget tryghed i den belgiske hovedstadsklub Anderlecht, og hvis han kan finde samme høje niveau som ved seneste EM, så bliver han også en vigtig mand for Danmark.

10. Angriber - Jonas Wind: Den alsidige offensivspiller Jonas Wind har fået en god start i Bundesligaen for Wolfsburg, hvor det er blevet til otte mål i blot 11 kampe. Også for landsholdet har Wind bidraget, hvor det er blevet til tre mål og tre assist i ti kampe.

Wind er en suveræn opspilsstation, og han kan både spille på angriber-positionen og på den offensive midtbane, hvilket giver Hjulmand masser af muligheder.

11. Angriber - Rasmus Højlund: Det er næsten umuligt at komme udenom Rasmus Højlund. Den danske Manchester United-angriber er Danmarks topscorer i kvalifikationen med syv mål og et oplæg i otte kampe, og han kommer utvivlsomt til at starte inde, når slutrunden begynder. 

Han har fået en lidt blandet start i Manchester United, men danskeren er førstevalg, og han kommer til at få masser af minutter frem mod EM, hvilket nok skal sørge for, at han står knivskarpt, når danskerne løber på plænen i Tyskland.