Ligegyldig kamp mod Nordirland har dog stor betydning for dansk genrejsning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ligegyldig kamp mod Nordirland har dog stor betydning for dansk genrejsning

Danmark har stadig noget at bevise mandag aften mod Nordirland.
Danmark har stadig noget at bevise mandag aften mod Nordirland.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Når man sent fredag vinder sin EM-kvalifikationsgruppe og skal fejre EM-billetten med nogle øl, så kan det måske være svært at finde motivationen til en kamp mandag i Nordirland uden noget på spil.

Det er dog den opgave, det danske landshold skal løse. Og det bliver ikke noget problem, mener spillerne.

Efter et år med lunke præstationer trods sejre spillede holdet en flot kamp mod Slovenien fredag, da EM-billetten kom i hus. Den succesoplevelse må ikke blive sløret af en middelmådig eller dårlig indsats mandag.

Det handler om at fortsætte, det vi startede her (mod Slovenien, red.). Det var lidt som om, det var en streg i sandet. Nu starter vi igen. Vi skal måske ikke engang finde det gamle udtryk, men starte et nyt, siger Christian Nørgaard.

"Det gjorde vi mod Slovenien, og det skal man også kunne se igen mandag mod Nordirland, så vi ikke pludselig igen skal stå med sådan en flad følelse, som vi har gjort efter mange af de andre kampe."

Ingen af kampene i EM-kvalifikationen før fredag har været med et sprudlende dansk hold, men især 2-3-blamagen i Kasakhstan og den pinligt lille 2-1-sejr over San Marino satte sine spor.

De spor kan træde i baggrunden med både fredagens kvalifikation til EM og med endnu en god præstation mandag, mener Nørgaard.

"Vi kan måske nu i stedet bruge kampene mod Kasakhstan og San Marino som en læring, i stedet for som den skamplet man lidt har følt var kommet på ens cv."

"Nu bliver de lidt "ligegyldige", fordi vi har kvalificeret os, så vi i stedet kan tage ved lære af dem og ikke skal ligge og have mareridt over den fremover," lyder det fra Brentford-midtbanespilleren.

Yussuf Poulsen har i mere end ti år været en del af det danske landshold. Han har været med på både opture og nedture.

Han er ikke i tvivl om, at alle spillerne i truppen godt ved, at selv om kampen i Belfast ikke har betydning for EM-deltagelsen, så skal der præsteres.

"Sejre avler sejre, og det er en følelse, man kan få på holdet. At vi ikke kan tabe fodboldkampe."

"Jeg kan huske for nogle år siden under Åge Hareide, hvor vi ikke tabte i 34 kampe i træk. Det giver noget til holdet, når man får sådan en kultur," fortæller angriberen.

Med til historien hører, at Danmark undervejs tabte ottendedelsfinalen ved VM i 2018 til Kroatien. Det var dog efter straffesparkskonkurrence. Så det var 34 kampe som ubesejret i ordinær spilletid.