Italien vinder og sikrer kamp med EM-billet på spil mod Ukraine

Italien vinder og sikrer kamp med EM-billet på spil mod UkraineAFP
Italiens fodboldlandshold sejrede fredag aften sikkert med 5-2 på hjemmebane over Nordmakedonien i EM-kvalifikationen.

Det har været et italiensk hold, der indtil videre har hakket sig gennem kvalifikationsgruppe C med fire sejre i syv kampe, men nu venter der mandag en afgørende kamp mod Ukraine, hvor vinderen går til EM.

Begge hold ligger med 13 point og kæmper om andenpladsen i gruppen, hvor England for længst er stukket af og har sikret sig EM-kvalifikation.

Efter lidt mere end et kvarters spil headede backen Matteo Darmian fredag aften Italien foran.

Mod slutningen af første halvleg havde Jorginho muligheden for at fordoble føringen, men midtbanespillerens forkølede straffespark blev nuppet af Stole Dimitrievski i det nordmakedonske mål.

Kort efter blev det alligevel 2-0, da Federico Chiesa fra kanten af feltet sparkede bolden flot ind fladt ved den fjerne stolpe.

Det blev også 3-0 inden pausen, da Chiesa igen kom på tavlen med et afrettet skud efter en italiensk omstilling.

I begyndelsen af anden halvleg fik Nordmakedonien reduceret ved Jani Atanasov til 1-3.

Italien fik en vigtig sejr i kampen om EM-billetterne
Italien fik en vigtig sejr i kampen om EM-billetterneProfimedia

Med lidt over et kvarter tilbage kom der spænding i kampen, da Jani Atanasov fordoblede sin scoring med et flot langskudsmål.

Det rystede dog på ingen måder Italien, der kort efter slukkede det nyopståede nordmakedonske håb med en 4-2-scoring fra Giacomo Raspadori.

I kampens slutminutter lukkede indskiftede Stephan El-Shaarawy kampen med en 5-2-scoring.

Mandag venter Ukraine altså for Italien. Vinderen nupper EM-billetten, og Italien kan nøjes med uafgjort.

Ukraine har hjemmebane i det opgør, men på grund af krigen i landet spilles kampen i Leverkusen i Tyskland.

I kvalifikationsgruppe E er der også spænding om den sidste EM-billet inden sidste runde, efter at Tjekkiet og Polen fredag aften spillede 1-1.

Med pointdelingen i Warszawa ligger Tjekkiet nummer to med 12 point, mens Moldova ligger på fjerdepladsen med ti point. De to hold mødes i sidste runde mandag.

Polen ligger nummer tre med 11 point, men har ikke flere kampe tilbage.

Tidligere fredag tog Albanien gruppesejren og dermed også en billet til næste sommers EM.